Nieuws

Open Dag Cobbenhagenlyceum

Door Marjolein van der Plas

Op zaterdag 21 januari aanstaande houdt het Cobbenhagenlyceum in Tilburg haar jaarlijkse Open Dag, met name bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool en hun ouders.

Het Cobbenhagenlyceum is een school voor Havo/VWO, Technasium en Tweetalig Onderwijs (TTO), die sterk gericht is op competentieonderwijs. In de eerste twee brugjaren zitten de Havo- en VWO-leerlingen bij elkaar. In deze leerjaren maken zij kennis met het competentieonderwijs, o.a. bij het vak Onderzoeken en Ontwerpen (Technasium). Hierbij staat levensecht en contextgericht leren centraal. Na het tweede jaar kunnen zij ervoor kiezen om door te gaan met het Technasium, dat ook een versterkt bèta-onderwijs biedt, of om regulier Havo of VWO te gaan volgen.

Het TTO is een aparte afdeling op het VWO, waarbij de leerlingen een programma volgen waarin de meeste vakken in het Engels worden gegeven. Het derde jaar (de eerste fase) wordt afgesloten met het Junior Certificate. Hierna kunnen leerlingen in de bovenbouw vakken in het Engels volgen en kunnen ze kiezen voor het speciale programma voor het vak Engels dat opleidt voor het International Baccalaureate (IB) Certificate in English.

Op de site: www.2college.nl is meer informatie te vinden over de verschillende afdelingen.

Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen op 21 januari van 11.00 u tot 14.00 u.

|Doorsturen