Nieuws

Opening Gezond Schoolplein van Doelakkers Hilvarenbeek

Door Peter van Oirschot

HILVARENBEEK - Op dinsdag 31 januari wordt het nieuwe Gezonde Schoolplein van basisschool de Doelakkers Hilvarenbeek officieel geopend door burgemeester Ryan Palmen.

De leerlingen van De Doelakkers zijn zelf vanaf het begin actief betrokken geweest bij de totstandkoming van het nieuwe schoolplein. Waar het plein eerst leeg, saai en stenig was, is er nu een mooi groen en uitdagend plein ontstaan, met veel mogelijkheden voor buitenspelen en ook voor buitenles.

Het nieuwe plein is veel groener gemaakt. Er is een wilgentunnel aangelegd en ook is er extra beplanting gekomen en is er nu een moestuin, die de kinderen zelf tijdens schooltijd gaan onderhouden. Ook is er nu een houten amfitheater waar buitenlessen gegeven kunnen worden of waar kinderen een presentatie kunnen geven of toneelstukjes kunnen opvoeren. De grootste aanwinst voor de kinderen is echter de op maat gemaakte boomhut met een tunnelglijbaan die in de zandbak uitkomt en het kunstgras voetbalveldje waarop lekker gesport kan worden.

Joep van den Hout, directeur van De Doelakkers: "Het nieuwe schoolplein wordt nu veel meer gebruikt en je merkt dat er minder aanvaringen zijn tussen de kinderen. Ze worden op allerlei manieren uitgedaagd en ze genieten met volle teugen. Ook de buurtkinderen weten de speelplaats na schooltijd te vinden. En dat is precies wat we voor ogen hadden."

|Doorsturen