Nieuws

Recordopbrengst Kerstactie MBO-Horeca Rooi Pannen Tilburg


Belangrijke financiële injectie voor bouwplannen Ugandese school

Elk jaar organiseren docenten en leerlingen van de opleiding Horeca van S.G. De Rooi Pannen in Tilburg in de maand december tal van acties om geld in te zamelen voor projecten van de stichting Luanda Jinja. De Blessed Damian School in Masindi is een van die projecten en speciaal deze school kan al vele jaren op steun vanuit de Rooi Pannen rekenen.

De afgelopen twee weken werden op de afdeling Horeca van de Rooi Pannen door leerlingen en docenten een groot aantal activiteiten en uitdagingen georganiseerd. Bijv. wie kan het snelst een bed opmaken? Verkoop broodjes, gesponsorde kerstdiners, kerstmarkt en 24-uurs kookmarathon. En zo nog tal van andere manieren om geld in te zamelen voor het goede doel.

Al vele jaren lang bestemt deze school de opbrengsten van haar Kerstacties voor het ondersteunen van projecten die door de stichting Luanda Jinja worden gerealiseerd in diverse landen over de wereld (o.a. Uganda, Kenia, Pakistan, India, Filipijnen).

De stichting ondersteunt projecten waarbij missionarissen van de Mill Hill congregatie direct bij betrokken zijn. Het gebouw van De Rooi Pannen opleidingen was vroeger een Mill Hill seminarie. Vandaar de link tussen deze school en de stichting Luanda Jinja.

De opbrengst van de Kerstacties dit jaar bereikte een recordhoogte. Maar liefst € 18.800,65 werd er bijeengebracht. Een fantastisch resultaat. De opbrengst komt geheel ten goede aan de bouwkosten voor een multifunctionele ruimte op de Blessed Damian School in Masindi (Uganda).

|Doorsturen