Nieuws

Presentatie boek Verweven Stad

Door Petra Jansen

TILBURG - Op dinsdag 11 december presenteert het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw (CAST) het boek ‘Verweven Stad’ in Theaters Tilburg.

Ernest Potters

Dit cahier (werkboek) viert het succes van de grote gebiedsontwikkelingen rondom de binnenstad van de afgelopen tien jaar, en kijkt vooruit naar de manier waarop Tilburg zich verder kan ontwikkelen. De Piushaven, het Koningsplein, het Kernwinkelgebied, de Spoorzone en het Museumkwartier: stuk voor stuk indrukwekkende projecten waar al een flink aantal jaren aan wordt gewerkt, of waaraan binnenkort gewerkt gaat worden. Het succes van deze gebiedsontwikkelingen zit ‘em niet (alleen) in de afzonderlijke projecten, maar vooral in de onderlinge verbondenheid van deze gebieden. ‘Verweven Stad’ gaat juist over die samenhang van projecten. Alle gebieden in Tilburg die ooit gescheiden eilanden waren, vervlechten en vormen steeds meer tot één geheel dat meer is dan de som der delen. Het boekwerk wordt op 11 december onder andere toegelicht door gemeentesecretaris Marcel Meijs en stedenbouwkundige Ludo Hermans van de gemeente Tilburg.

Tweeledig

Het Cahier is letterlijk tweeledig. Het eerste deel is een ode aan de ontwikkeling die de stad de afgelopen 10 jaar heeft doorgemaakt en waar we trots op kunnen zijn. Het tweede deel is een schetsboek, met ideeën, plannen en dromen, vraagstukken die voldoende gespreksstof geven. Dit deel vormt niet voor niets een uitnodiging aan publiek en professionals om verder te denken en mee te bouwen aan de ambities van de stad. Want Tilburg is en blijft in beweging.

Aanmelden

De presentatie vindt plaats in de Concertzaalfoyer van Theaters Tilburg, aanvang 20.00 uur. Toegang gratis, aanmelden is verplicht via de website www.castonline.nl.

|Doorsturen