Nieuws

Presentatie 'Erfgoed Helden' tijdens Veteranen Netwerkborrel

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op donderdag 16 november is er om 19.30 uur een nieuwe editie van de Veteranen Netwerkborrel in Café Hoegaarden in Tilburg. Johan van den Hout (gedeputeerde Natuur Water en Milieu Provincie Noord-Brabant) en Jan Baan (directeur Brabants Landschap) verkennen dan de interesse voor een bijzonder projectidee: "Erfgoed Helden".

"Erfgoed helden" is geïnspireerd op een succesvol Engels project "Heritage Heroes". In het Heritage Heroes project gaan veteranen die door ziekte of verwonding het leger hebben moeten verlaten als vrijwilliger aan de slag in allerlei maatschappelijke projecten, zoals bijvoorbeeld het herstellen van kanalen. Ze combineren dit soort vrijwilligerswerk met het volgen van opleidingen. Op deze manier zorgt "Heritage Heroes" ervoor dat het arbeidspotentieel, de kennis en de ervaring van veteranen niet verloren gaat.

De netwerkborrel is een initiatief van de Stichting Veteranen Hart van Brabant en vindt plaats op iedere derde donderdag van de maand in Café Hoegaarden in het centrum van Tilburg. Vanaf de eerste editie van de Veteranen Netwerkborrel bleek het al een groot succes.

De Veteranen Netwerkborrel wordt georganiseerd door de Stichting Veteranen Hart van Brabant en heeft als doel om veteranen met elkaar in verbinding te stellen, zodat zij ervaringen kunnen uitwisselen over o.a. zorg, educatie, werk en gezin. De stichting bestaat sinds februari 2014 en fungeert als kennisplatform in de regio Midden-Brabant. Door het verbinden en versterken van de contacten van en voor veteranen ontstaat een sterke sociale, economische, medische en maatschappelijke basis waar veteranen en hun omgeving op kunnen vertrouwen en bouwen.

Meer informatie: www.veteranenhartvanbrabant.nl

|Doorsturen