Nieuws

Tilburgse artiesten Hind Hakki, Oleg Fatev en Maurice Leenaars bij Cinecitta

Presentatie 'Mijn Mundial' wordt klein festivalletje

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Optredens van de Tilburgse topartiesten Hind Hakki, Oleg Fateev en Maurice Leenaars omlijsten op 22 juni de bijeenkomst rond het boek 'Mijn Mundial' in Cinecitta. De presentatie wordt een 'klein festivalletje'.

Het boek, waarvoor de voorinschrijving bij uitgeverij Gianotten inmiddels goed begint te lopen, beschrijft de 30-jarige historie van Festival Mundial en gaat in op de toekomst van cultuur als smeermiddel bij ontwikkelingssamenwerking.

Daarnaast wordt tijdens het programma in Cinecitta uitgelegd door de huidige directie van Festival Mundial hoe het evenement zich wil gaan ontwikkelen Met behoud van de traditioneel ontspannen sfeer, meer gericht op een jong publiek dat oog heeft voor duurzame ontwikkelingen in de samenleving.

Festival Mundial (FM) viert dit jaar onder een nieuwe directie en een nieuwe programmeur het eerste lustrum in de Spoorzone. Op 24 en 25 juni wil het iedereen verrassen met een nog geheim en uitdagend programma.

In het boek 'Mijn Mundial' van journalist Hans Rube vertelt zowel de nieuwe directie als de vorige leiding hoe zij steeds heeft moeten knokken om het evenement voor Tilburg te behouden.

"Op de dag dat de bestuurders afgelopen najaar een streep trokken door onze subsidieaanvraag, draaide in de hal van het provinciehuis een videopresentatie waarin Festival Mundial werd neergezet als een van de grote attracties van Brabant", zegt onder andere voormalig economisch directeur Jan Drissen.

In het programma van 22 juni in Cinecitta vertellen meerdere mensen over hun huidige en vroegere banden met het festival. Zo is er een presentatie over Mundial in Klas, vertelt fotografe Karla Hofmann over haar recente reportage uit Burkina Faso en laat ze een aantal van de meest indrukwekkende afdrukken zien.

Hans van Vugt, oud directeur van FM en organisator van de bijeenkomst in Cinecitta: "Het wordt een levendige bijeenkomst. Serieuze gesprekken onder leiding van Frank van Pamelen en culturele momenten met de top van ons Tilburgs muzikaal talent." Hakki zingt soulvolle muziek, Leenaars is een virtuoos op de Spaanse gitaar en Fateev meester van de Bayan.

Van Vugt belooft ook nog een 'surprise act'. "We zijn bezig met een van de Afrikaanse groepen die in het verleden bij Mundial on Tour door Nederland en langs Tilburgse scholen trok. Ze hebben al toegezegd dat ze graag onze kant op willen komen."

De culturele ontmoeting in Cinecitta begint op 22 juni om 14.00 uur en is gratis toegankelijk. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vooraf aanmelden wordt sterk aanbevolen. Dat kan per e-mail h.v.vugt@home.nl.

'Mijn Mundial' is met 20 procent korting te bestellen via: http://gianottenprintedmedia.nl/boekreserveringen/detail/mijn-mundial

|Doorsturen