Nieuws

Prijs voor Stichting Onderwijs Avonturen


TILBURG - Op woensdag 20 december werd in Cinecitta de jaarlijkse kerstborrel georganiseerd door de gemeente Tilburg i.s.m. Tilburgs Onderwijs Festival (TOF). Tijdens deze bijeenkomst mochten acht innovatieve onderwijsinitiatieven met de nadruk op "gelijke kansen voor iedereen" pitchen. Ook Stichting Onderwijs Avonturen was een van de deelnemers.

Stichting Onderwijs Avonturen is begin dit jaar opgericht. Voorzitter Nicole van Rijsbergen: "Stichting Onderwijs Avonturen maakt levensechte projecten, waarin leerlingen via social media worden gekoppeld aan avonturiers. Een avonturier is iemand met een interessant beroep, een spannende reis of een mooie missie. Van zijn dagelijkse werkzaamheden maken wij onderwijs. Dit zijn dus levensechte opdrachten met een levensecht rolmodel." Zo kan een wijkagent hen vragen om een campagne te bedenken waarin ze andere kinderen bewust maken van de gevaren van een smartphone in het verkeer. Of de avonturier is een huisarts, die hulp kan gebruiken bij zijn strijd tegen overgewicht bij kinderen. Realistische onderwerpen dicht bij kinderen, avontuurlijk en ontzettend tof. Samen met Maaike Delfgaauw van Plein 013, gaat men een Onderwijs Avontuur op maat ontwikkelen. Een avontuur waarin tegemoet wordt gekomen aan de drang tot leren van taalzwakke kinderen zónder dat taal steeds een barrière vormt.

Nadat de stemmen waren geteld, kwam Stichting Onderwijs Avonturen uit de bus als winnaar. Uit handen van Wethouder van Onderwijs, Marcelle Hendrickx, werd de prijs in ontvangst genomen. Het avontuur kan beginnen.

|Doorsturen