Nieuws

Programma opening Spoorpark bekend


TILBURG - In het weekend van 21, 22 en 23 juni wordt het Spoorpark feestelijk geopend.

Door Florentine Tacke

Aan het Spoorpark wordt een innovatieve, sportieve, recreatieve invulling gegeven. En dat is terug te zien tijdens het openingsweekend. De vele verschillende activiteiten zorgen ervoor dat er voor iedereen wat te beleven is.

De officiële opening is op vrijdagmiddag 21 juni om 15.00 uur voor genodigden. Het kunstwerk De Rits van Marieke Vromans wordt dan onthuld en het waterplein van Lucy Bathgate staat eveneens centraal. Vanaf 16.00 uur kan iedereen in het park genieten van allerlei activiteiten.

Factorium Podiumkunsten verzorgt vrijdag een avond vol leuke acts, met onder andere orkestmuziek en de Budding Sound Bigband. Op zaterdagmiddag 22 juni treedt het akoestische Popkoor Prestige op met een repertoire dat bestaat uit pop, rock en soul. In de middag speelt Balkan band 'De Coup'. Op zondagmiddag 23 juni is het Harmonieorkest Nieuwe Koninklijke Harmonie (NKH) te horen met evergreens, film-, bigband- en popmuziek en licht klassiek. Zij worden opgevolgd door het Opstaporkest van NKH met kinderen en volwassenen onder leiding van een enthousiaste dirigente. Tijdens deze optredens is er ook nog de gelegenheid om mee te doen met Zumba. De internationale samba-reggae-percussieband 'Batala' sluit het openingsweekend op zondagavond rond 19.30 uur af.

Naast alle acts, zullen er ook allerlei doe- en sportieve activiteiten zijn en wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje. Er worden pick-up games gespeeld en clinics gegeven bij het basketbalveldje. Je kunt meedoen met yoga, skateboarden, bootcamps of natuurwandelingen. De kleine bezoekers worden beziggehouden met creatieve spellen op het terrein van IVN, de Stadscamping en Scouting Esjeeka en op het speelveld.

Kijk voor meer informatie op www.spoorparktilburg.nl

|Doorsturen

Tilburg in Beeld