Nieuws

Ronde van de Besterd op Vaderdag

Door Joost de Beer

TILBURG— De befaamde Ronde van de Besterd wordt op zondag 18 juni -Vaderdag- in ere hersteld.

Voorwaarde is wel dat de organisatie de gemeentelijke vergunning rond krijgt en dat goede afspraken kunnen worden gemaakt om het parcours verkeersvrij te maken. Zo zal bijvoorbeeld de busdienst in het gebied voor een dag aangepast moeten worden. Het parcours zou er als volgt uit kunnen zien: Besterdring, Besterdplein, Molenbochtstraat (oversteek Koestraat), Lovensestraat, Molenbochtplein, Molenstraat, Besterdring.

 

De tijd dat elk dorp en elke stad een of meer wielercriteriums op de agenda had staan is al lang voorbij. Tilburg was in de jaren zestig en zeventig erg goed bedeeld met een klein dozijn wedstrijden binnen de stadsgrenzen. Oudere wielerliefhebbers herinneren zich bijvoorbeeld nog wel de Ronde van de Rooi Pannen, Ronde van de Westermarkt, Ronde van Korvel, Ronde van de Besterd en het criterium in de Textielbuurt. Evenementen die één voor één zouden verdwijnen.

 

De ondernemers van de Besterd hebben het initiatief genomen om de befaamde Ronde van de Besterd terug te laten keren op de wielerkalender. De eerste Ronde van de Besterd nieuwe stijl zal plaatsvinden op 18 juni onder de vlag van de Brabantse Wieler Federatie. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Er zal worden gereden in verschillende categoriëen, waaronder een 50+ en een 50- categorie. Verder wordt nagegaan of een retrotour in het programma kan worden opgenomen, een tour voor klassieke fietsen, en een dikkebandenrace voor de kinderen.

|Doorsturen