Nieuws

Stichting neemt beheer Piushaven over

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Er komt een stichting Havenmeester Piushaven. Die neemt het beheer van het water en de directe omgeving van de haven over van de gemeente. De stichting gaat een fulltime havenmeester benoemen.

Bewoners, ondernemers en schippers rond de Piushaven gaven aan dat zij het beheer van het water en de directe omgeving beter kunnen dan de gemeente. Ze daagden de gemeente uit om die taak van ze over te nemen. Dat kan in het kader van het project 'dat kan ik beter'. De Tilburgse versie van het 'right to challenge'. De gemeente ging akkoord met het voorstel van de stichting. Het is het eerste voorstel in het kader van 'dat kan ik beter', waarover het college een besluit nam.

De havenmeester gaat fulltime werken. Deze vrouw of man gaat bruggen bedienen en houdt toezicht in het gebied. Hij of zij wordt het aanspreekpunt voor de recreanten en zorgt voor promotie en het innen van de liggelden. Het college heeft de raad voorgesteld om in 2017 en 2018 75.000 euro aan de stichting te geven.

Naast het aannemen van een havenmeester wordt ook het toiletgebouw in de Piushaven opgeknapt. Afgelopen jaren was 55.000 euro per jaar beschikbaar voor de inhuur van brugwachters in het vaarseizoen.

|Doorsturen