Nieuws

Student en het basisinkomen: jij telt mee!


Basisinkomen in plaats van Studielening

Op maandagavond 19 december van 20:00-21:30 uur in MFA Het Spoor te Tilburg spreken Tweede Kamerlid en Lijsttrekker Norbert Klein namens de Vrijzinnige Partij graag met u over het Onvoorwaardelijk Basisinkomen voor iedereen vanaf 18 jaar.

De Vrijzinnige Partij ziet een basisinkomen als een basisvoorziening waar iedereen evenzeer recht op heeft. Immers zonder een gezonde financiële basis kan een mens niet vrij zijn om zich te ontplooien. Bovendien vaart Nederland er wel bij als mensen vrij kunnen kiezen om hun kennis te vergroten. Geen Studielening maar een basisinkomen geeft die vrijheid.

De vrijzinnige politiek staat voor een echt leven-lang-leren beleid. Iedereen heeft daarbij ongeacht de leeftijd, betaalbaar toegang tot onderwijsinstellingen. Alleen zo kan "Nederland kennisland" gerealiseerd worden. De Vrijzinnige Partij zet zich daarbij niet alleen in voor cognitieve kennis, maar ook voor praktische ambachtskennis.

Voor de veelal jongere studenten van MBO, HBO en Universiteiten betekent dit, dat het collegegeld, de studiekosten en de studenten Ov-kaart volledig door de overheid worden betaald. Voor de kosten van levensonderhoud krijgt de student het basisinkomen. Het studievoorschot-systeem wordt afgeschaft.

Het onderwijs moet jonge mensen een basis voor hun eigen ontplooiing geven. De gemotiveerde, goed opgeleide, goed betaalde, enthousiaste leraar dient de ruimte krijgen, want zo’n leerkracht inspireert en stimuleert leerlingen om het beste uit zichzelf te halen. Leraren vervangen we niet door robots of I-pads.

Kom naar onze bijeenkomst en deel uw gedachten over de toekomst van Nederland; úw toekomst.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld