Nieuws

Tegel Walk of Fame voor Frans Bartels


TILBURG - De in april 2016 overleden Frans Bartels wordt geëerd met een tegel in de Walk of Fame. Echtgenote Ans Bartels onthult samen met burgemeester Noordanus op donderdag 2 februari om 16.30 uur de tegel in de Spoorzone. Frans was tientallen jaren een belangrijk gezicht in de Tilburgse theater- en muziekwereld. Met de plaats in de Walk of Fame eert de stad deze 'übervrijwilliger'.

Frans Bartels was jarenlang als bestuurder en organisator betrokken bij ongekend veel muziek- en theaterproducties, organisaties en verenigingen. Hij was onder andere actief bij Taptoe Tilburg, Mannenkoor La Renaissance, Drumfanfare VOLT, Popkoor Akoort, Marco Polo en koning Arthur, het Tilburgs Festival Orkest en carnavalsvereniging De Tunnelplekkers. In 2005 kreeg hij een koninklijke onderscheiding en in 2010 de Gouden Speld van de gemeente Tilburg voor zijn vele werk als vrijwilliger.

De Walk of Fame is ontstaan in 2009 tijdens de viering van het 200-jarig bestaan van Tilburg. In de periode daarna is een comité samengesteld dat jaarlijks een persoon benoemt, die van bijzondere betekenis is voor Tilburg. In elke tegel is een naam van een persoon gegraveerd. Eerder werden er tegels gelegd voor bijvoorbeeld Roy Donders en Theo Clijsen. De Walk of Fame ligt in verband met de bouw bij de Alexanderstraat tijdelijk in de Spoorzone.

|Doorsturen