Nieuws

Textielmuseum en Rijksmuseum gaan elkaar versterken

Door Petra Jansen

TILBURG - Afgelopen vrijdag ondertekenden Taco Dibbits, hoofddirecteur Rijksmuseum en Errol van de Werdt, directeur Stichting Mommerskwartier in het bijzijn van cultuurwethouder Marcelle Hendrickx een samenwerkingsovereenkomst.

DOOR RENÉ HAANS

 

Het Textielmuseum en het Rijksmuseum hebben een samenwerkingsverband voor de periode van vijf jaar gesloten. Taco Dibbits zei er het volgende over: "Voor ons is het Textielmuseum een innovatieve partner die met haar collectie het vakmanschap uit het verleden relevantie geeft in het heden, door samen te werken met hedendaagse kunstenaars en de moderne industrie." Errol van de Werdt voegde eraan toe: "Een partner als het Rijksmuseum kan ons helpen onze internationale ambities verder te realiseren en ons netwerk te vergroten." Ook wethouder Marcelle Hendrickx stak niet onder stoelen of banken dat zij erg gelukkig was met de samenwerking.

 

De ondertekening van de samenwerking vond plaats in het TextielMuseum. Uitgangspunt van de samenwerking is dat beide musea elkaar versterken om zodoende beter zorg te kunnen dragen voor het nationale erfgoed. De musea gaan expertise uitwisselen op het gebied van beheer, behoud, restauratie en onderzoek. Zo zullen de collecties linnendamast worden gedigitaliseerd met een speciaal ontwikkelde fototechniek. Het verzamelbeleid wordt beter op elkaar afgestemd en bruiklenen over en weer worden makkelijker uitgewisseld. Door meer en anders te gaan samenwerken, kunnen zowel het Textielmuseum als het Rijksmuseum een nieuw publiek voor hun collecties interesseren.

 

|Doorsturen