Nieuws

PvdA: 'Pak dichtgespijkerde panden aan'

Door Petra Jansen

TILBURG - Het valt de PvdA-fractie in Tilburg op dat in korte tijd steeds meer panden in de stad, in privé-eigendom, zijn dichtgespijkerd. Het zorgt in wijken, het centrum en aanloopstraten voor verloedering en een gevoel van onveiligheid.

Fractievoorzitter Yusuf Celik: “Met name de situatie in de Thomas van Aquinostraat baart de PvdA zorgen. Deze panden zijn de afgelopen jaren al meerdere malen negatief in het nieuws geweest, maar de situatie lijkt niet te verbeteren. Burgers uit deze wijk zijn daarover geërgerd en ongerust.” Ook de situatie aan de Spoorlaan (Saray Meubels), aan de Korvelseweg (al jaren dichtgetimmerd en beschilderd pand) en aan het Korvelplein maken de buurten niet fraaier en veiliger, terwijl de gemeente juist in deze gebieden investeert om de omgeving aangenamer te maken. Soms duurt de verloederde situatie jaren zonder dat er iets aan gebeurt. De PvdA wil dat er sneller iets met deze ‘puisten’ in de stad gebeurt. Celik: “Investeren in de Spoorzone en Piushaven is mooi, maar de wijken moeten niet vergeten worden."

Het college van burgemeester en wethouders is aan zet.

Maatregelen

De PvdA stelde op maandag 8 april daarom enkele vragen aan het college. De PvdA wil weten of het college bereid is extra maatregelen te treffen op de genoemde locaties en vraagt in de toekomst vaker en sneller in te grijpen wanneer dit soort situaties zich voordoen. De PvdA verwacht dat het college hier nu echt werk van gaat maken. Celik: “De oplossing moet structureel zijn. We zien dat wanneer het ene pand na jaren van wachten wordt aangepakt, het volgende pand een paar straten verder het nieuwe probleempand wordt. Dat duurt te lang en is geen échte oplossing. Het college moet dit soort panden in wijken aanpakken en handelen voordat mensen zich er onveilig door gaan voelen of er rottigheid ontstaat."

|Doorsturen