Nieuws

Veel brieven geschreven voor Amnesty in Tilburg


Tilburgers hechten veel waarde aan de naleving van mensenrechten overal ter wereld. Dat werd afgelopen zaterdag, 10 december, wel duidelijk. Op de jaarlijkse internationale Dag voor de Rechten van de Mens trok de Schrijfmarathon van Amnesty International een recordaantal belangstellenden. In de openbare bibliotheken Heyhoef en Wagnerplein en in boekhandel Gianotten Mutsaers zijn in totaal 246 brieven en 166 groetenkaarten geschreven. De acties zijn gericht op mensenrechtenschendingen in tien landen, van Peru en Canada tot Malawi en Indonesië. Via de brieven worden de betreffende regeringen opgeroepen de rechten van hun burgers te respecteren. Afgelopen jaar is weer gebleken dat deze acties werken. De groetenkaarten zijn een steunbetuiging aan de slachtoffers zelf.

Niet alleen in Tilburg, maar in heel Nederland is op 10 december geschreven ten bate van slachtoffers van politiek geweld, onrecht en onderdrukking.

Het hele jaar door kan iedereen via e-mail en sms-acties opkomen voor de rechten van de mens waar ook ter wereld. Meer informatie is te vinden via www.amnesty.nl/e-mailing.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld