Nieuws

Rachel Aussems in actie voor 'Het vergeten kind'

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Rachel Aussems (19) uit Tilburg is sinds 3 juli een trotse finaliste in de verkiezing Miss World Nederland 2017.

In verband met haar kandidatuur wil zij in actie komen voor de organisatie 'Het vergeten kind'. Rachel Aussems: "Dat komt omdat mijn vader, ooms en tante zelf vroeger in een kindertehuis en in verschillende pleeggezinnen hebben gewoond. Dat is natuurlijk als kind erg moeilijk, omdat je wordt gescheiden van je vertrouwde omgeving, je ouders en je broers en zussen. Het kan een kind belemmeren om kind te zijn, door alles wat ze meemaken in hun jeugd."

In Nederland wonen liefst 13.050 kinderen in een leefgroep of in een Jeugdzorgplus-instelling. 7.000 kinderen wonen in de vrouwenopvang of de maatschappelijke opvang en 22.512 kinderen en jongeren maakten gebruik van pleegzorg. Daarnaast verblijven 5.7000 asielzoekerskinderen in Nederland zonder ouders. Wat de oorzaak ook mag zijn dat een kind niet meer thuis kan wonen, hij of zij kan hier zelf niets aan doen maar wordt hier wel de dupe. Ook denken kinderen vaak dat het hun eigen schuld is dat ze in die situatie zijn beland. "Ik wil graag dat kinderen de juiste hoeveelheid aandacht en liefde krijgen, zowel in de opvanglocaties als in de pleeggezinnen zodat ze gewoon kind kunnen zijn en later goed mee kunnen draaien in de maatschappij", aldus Rachel. "Want de basis van het leven ligt in een veilige en prettige thuishaven met veel liefde. Dit is wat een kind nodig heeft en verdient. Help mij met deze actie zodat alle kwetsbare kinderen in Nederland echt gezien en geholpen worden!"

Donaties kunnen worden gedaan via https://actie.hetvergetenkind.nl/actie/rachel-aussems/donateurs

Meer informatie over het goede doel: www.hetvergetenkind.nl

|Doorsturen