Nieuws

Rode Hoeden op bezoek in de Spoorzone

Door Petra Jansen

TILBURG - 110 dames uitgedost in rode hoed en paarse jurk bezoeken donderdag 19 september de Spoorzone. Het zijn leden van de Red Hat Society.

HVL

De Red Hat Society is opgericht door Sue Ellen Cooper in Amerika in 1998 en overgewaaid naar Nederland in 2005. De Red Hat Society is een desorganisatie voor vrouwen vanaf 50 jaar. 'Wanneer ik oud ben ga ik paarse jurken kopen en zal daar ook een rode hoed bij doen'. Met deze twee regels begint het gedicht van de Rode Hoeden. Red Hatters zijn te herkennen aan een rode hoed en paarse kleding. Uitgedoste Red Hatters zul je altijd in groepjes met elkaar tegenkomen. De activiteiten die zij organiseren variëren van o.a museumbezoek tot een picknick, een workshop schilderen tot taarten maken. In de maand dat een lid jarig is, draagt zij rode kleding met een paarse hoed. Red Hatters die de leeftijdsgrens van 50 nog niet gehaald hebben, dragen een roze hoed met lila kleding. Elk Chapter heeft een Queen, dat is degene die als eerste het Chapter (afdeling) is begonnen en de andere dames worden Lady genoemd met daaraan gekoppeld vaak bijzondere namen.

11e Brabantdag

Inmiddels bestaan er 103 Chapters, waarvan 16 in Noord Brabant. De twee Tilburgse Chapters, die de namen De Rode Vlammetjes en de Purple Butterflies dragen, organiseren op 19 september de 11e Brabantdag. Maar liefst 110 Red Hatters worden rond 10 uur ontvangen op Tilburg Centraal. Daarna wandelen de dames via de Spoorzone naar RAW. Vervolgens vertrekken de Red Hatters naar de Lochal. In de middag zijn de kleurrijk uitgedoste dames te vinden bij Boerke Mutsaers. Daar zijn enkele optredens en ook wordt het Rad Hat-lied 'Heeft u dat ook mevrouw' uit volle borst meegezongen door de leden. Meer informatie op www.redhatnederland.nl.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld