Nieuws

Rondleiding natuurbegraafplaats Hilvarenbeek

Door Peter van Oirschot

Jack Tummers

ESBEEK - Aanstaande zondag 2 juli is er de maandelijkse rondleiding op de natuurbegraafplaats op Landgoed De Utrecht. Iedere keer komt een actueel natuurthema aanbod. Dit maal is dat 'bloeiende kruiden'.

Afgelopen zaterdag vierde de natuurbegraafplaats de langste dag. Theatergroep De Kwekerij verzorgde een voorstelling in natuurtheater 'Bij het ven'.

De zon schijnt deze week zo'n 17 uur per dag. Licht is belangrijk voor de natuur, voor het leven. In deze tijd van het jaar genieten we dankzij het licht extra van alle kleuren en geuren van de bloemen om ons heen. Het lijkt daarom een mooi moment om deze zondag stil te staan bij de bloeiende kruiden.

Tijdens de rondleiding is er alle gelegenheid om uw vragen te stellen rond een groene uitvaart. Na afloop wordt er koffie gedronken. Voor mensen die slecht ter been zijn staat een elektrische terreinwagen klaar.

De rondleiding duurt van 14.00-15.30 uur. Verzamelen bij het TinyHouse nabij de parkeerplaats van Natuurbegraafplaats 'De Utrecht', De Scheidijk 1, 5085 NR Esbeek.

Meer informatie: www.nbpu.nlm, tel. 013-2032175.

|Doorsturen