Nieuws

Advertorial

Ruim honderd huurappartementen in De Westvleugel van het Kloostercomplex Huize Mater Misericordiae

Door Cor de Groot van Tilburgse Koerier

In het kloostercomplex van de Zusters van Liefde wordt al enige tijd druk gebouwd. Onlangs is de eerste fase van de ontwikkeling, de bouw van een nieuwe verpleeghuisvleugel, afgerond.In een volgende fase worden nog twee nieuwe appartementencomplexen met koop- en huurappartementen gerealiseerd. Ook de voormalige Jozefmavo zal tot wooncomplex worden getransformeerd.

Met de afronding van de nieuwe verpleeghuisvleugel komen er diverse voormalige zusterappartementen in “De Westvleugel” vrij. Een aantal daarvan worden opnieuw aan zusters verhuurd, de overige appartementen worden na renovatie aan particuliere huurders aangeboden.

Van der Weegen is inmiddels gestart met de interne renovatie van de vrijgekomen appartementen. De appartementen krijgen een nieuwe keuken en badkamer en een Domotica-installatie met de mogelijkheid tot een zorg-oproepinstallatie. In een later stadium wordt ook de buitenzijde van het complex aangepakt en worden de appartementen voorzien van nieuwe beglazing, balkonhekwerken, isolatie en een nieuw duurzaam verwarmingssysteem.

Vanaf juli dit jaar komen de eerste gerenoveerde appartementen voor nieuwe huurders beschikbaar. De meeste appartementen zijn circa 50 m2, op termijn worden er ook enkele grotere appartementen van 80 m2 gerealiseerd.Een groot deel van de appartementen heeft een privébalkon. De huurders kunnen echter ook gebruikmaken van de prachtige kloostertuin.

Van der Weegen; “In het huurcomplex “De Westvleugel” wonen straks zusters, singles en stellen in een prachtige kloostertuin midden in de stad. Je kunt er genieten van de privacy in je appartement of op je balkon maar je ontmoet er ook gemakkelijk gelijkgestemden. Een afspraak om op een doordeweekse avond nog wat leuks te gaan doen is snel gemaakt. Daarnaast wordt er een gezamenlijke huiskamer ingericht met een riant dakterras. Hier kunnen huurders met de buren afspreken op een warme zomeravond of er gewoon een rustig plekje zoeken met een goed boek”.
De appartementen worden aangeboden in de middel dure huur. Een aantal appartementen worden voor een huurprijs van € 672,- per maand verhuurd, hiervoor is inmiddels een wachtlijst.
De overige appartementen worden vanaf € 750,- per maand aangeboden, geïnteresseerden kunnen zich hiervoor bij Van der Weegen Bouwgroep inschrijven.

Om de integratie van particuliere huurders voor de zusters zo goed mogelijk te laten verlopen, zoekt Van der Weegen in eerste instantie naar huurders die net als de zusters gesteld zijn op rust.
Er is een modelappartement ingericht dat op afspraak kan worden bezichtigt.

Meer informatie over het project en de wijze van inschrijven is te vinden op www.hierwonen.nl.

 

|Doorsturen