Nieuws

Safaripark op zoek naar enthousiaste vrijwilligers

Door Peter van Oirschot

HILVARENBEEK - Stichting Wildlife is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich in Safaripark Beekse Bergen willen inzetten voor diverse natuurbeschermingsprojecten.

Stichting Wildlife

Uitvalsbasis is de Vriendenkraal op het Safaripark van waaruit de activiteiten ook plaatsvinden. In Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek zijn iedere dag vrijwilligers van Stichting Wildlife actief om geld in te zamelen voor diverse natuurbeschermingsprojecten. In de Vriendenkraal verschaffen de vrijwilligers informatie aan bezoekers over de vele bijzondere dieren op het park en de verschillende projecten die ondersteund worden door Stichting Wildlife. Dit gebeurt aan de hand van een grote verzameling bijzondere en zeldzame voorwerpen die in de Vriendenkraal tentoongesteld staan. Denk hierbij aan huiden, schedels en veren.

Daarnaast zijn de vrijwilligers van Stichting Wildlife ook actief als host bij de roofvogelsafari van het Safaripark. Hier wijzen zij bezoekers een plaats op de tribune en geven hen allerlei informatie over de roofvogels. Vrijwilligers krijgen een gratis opleiding, zodat zij goed voorbereid aan de slag kunnen. Iedereen die ouder is dan 18 jaar, de Nederlandse taal beheerst en enthousiast is kan vrijwilliger worden in Safaripark Beekse

Bergen. Een vrijwilliger is minimaal vier halve dagen per maand beschikbaar, werktijden zijn altijd in overleg en worden in een rooster vastgelegd.

De opleiding bestaat uit zeven cursusbijeenkomsten die ieder ongeveer vier uur duren. De eerstvolgende opleiding start in oktober 2017. Op zondag 10 september is er om 14.30 uur een informatiebijeenkomst in

Safaripark Beekse Bergen. Aanmelding of meer informatie: www.stichtingwildlife.nl of stichtingwildlife@gmail.com

|Doorsturen