Nieuws

Schôôn waoges en een groene Efteling


TILBURG - Hoe duurzaam is of wordt de Efteling? Het pretpark trekt ongelooflijk veel bezoekers en dat maakt nieuwsgierig naar hoe men omgaat met energie, afval en de natuur. Wat is er veranderd sinds Holle Bolle Gijs? Om hier uitleg over te geven komt Wyke Smit, manager duurzaamheid, op donderdag 30 november persoonlijk naar Paradox aan de Telegraafstraat tijdens alweer het laatste Milieucafé van dit jaar.

In Nederland mogen vanaf 2030 alleen nog emissieloze auto's verkocht worden. Althans, als het aan het nieuwe kabinet ligt. Dat is al over 13 jaar... Vraag is wat de lokale politiek gaat doen om daarop voor te sorteren. Hiervoor gaan kandidaat-raadsleden in debat aan de hand van prikkelende stellingen. Er zijn genoeg knoppen om aan te draaien: milieuzones, laadpalen, parkeertarieven, parkeerbeleid, boetes en subsidies bijvoorbeeld. Ieder voor zich goed voor een politieke splijtzwam dus dat belooft spektakel. Verder aandacht voor de grote sterfte onder insecten. Meer dan 75 procent zou de laatste 27 jaar zijn verdwenen. Is het echt zo erg als een recente studie suggereerde? Prof. dr. Henk Siepel, een van de twaalf auteurs, geeft toelichting.

De muziek komt van het nieuwe countrypop-duo From Nashville, bestaande uit Isabelle Amé en Marthe Hamers. Het zijn twee oude bekenden van het Milieucafé die sinds kort samenwerken. En het Environmental Lounge Cafe van Frans van der Meer en Jeroen de Leijer is inmiddels net zo bekend als het Milieucafé, dat om 20.30 uur begint. Toegang 3 euro, inclusief een koffie of thee.

|Doorsturen