Nieuws

Science Café over energietransitie

Door Peter van Oirschot

TILBURG - We moeten van het gas af. Het kabinet heeft gezegd dat in 2050 alle huizen in Nederland aardgasvrij moeten zijn. Ook van bedrijven wordt verwacht dat zij hun steentje bijdragen. Maar hoe realistisch is dat? En hoeveel CO2-uitstoot besparen we daar eigenlijk mee?

De drie sprekers van het Science Café op dinsdag 15 januari bekijken de energietransitie elk vanuit hun eigen expertise. David Smeulders (TU Eindhoven) is als hoogleraar Energy Technology kritisch over het voordeel van het afsluiten van de gasleidingen. Saskia Lavrijssen (Tilburg University) is hoogleraar Consument en Energie en staat stil bij de juridische aspecten van de consument als energieproducent. Gert Jan Kramer (Universiteit Utrecht) vertelt als hoogleraar Duurzame energievoorziening over de rol van bedrijven in de energietransitie.

De gespreksleiding is in handen van journalist Ward Deckers. WiWa brengt een toepasselijk openingslied ten gehore. De verdere muzikale aankleding wordt verzorgd door singer-songwriter YSA. De bijeenkomst begint om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur). Wees wel op tijd, want vol=vol.

Het Science Café wordt gehouden in de N.K. Harmonie, Stationsstraat 26 in Tilburg. Entree: €3. Studenten en bibliotheekleden krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang. Dit evenement telt voor TiU-studenten mee voor het AF-certificaat.

|Doorsturen