Nieuws

Sint en Piet onderweg naar Tilburg

Door Petra Jansen

TILBURG - Nog een paar nachtjes slapen en dan meert Sinterklaas zijn Pakjesboot 12a weer aan in de Piushaven. Hij en zijn Pieten zullen zondag ongetwijfeld een warm welkom krijgen van vele jonge en oudere Tilburgers.

Zondag om 11.15 uur vaart de Sint binnen en zet hij voet aan wal in Tilburg, aan de noordzijde van de Piushaven om precies te zijn. Vanaf 10.30 uur is er al muziek te horen aan de Piushaven. Enkele snelle Pieten zijn de Sint al vooruit gereisd en zijn dan ook al in de haven om pepernoten uit te delen. Voor minder valide bezoekers is plaats gereserveerd op de houten vlonder aan de kop van de Piushaven, zij kunnen hier op de eerste rij de boot zien aankomen en de Sint en zijn Pieten welkom heten.

Intocht

Om 11.45 uur begint Sinterklaas aan de intocht naar het centrum van Tilburg via de wijk Hoogvenne en het Piusplein naar de Wagenmakerij in de Spoorzone. Het begin van de route gaat via de Lancierstraat - Galjoenstraat – Kotterstraat en Hoogvensestraat. Rond 13.00 uur maakt de Sint een korte stop op het Piusplein, waar een leuk spektakel van ongeveer 20 minuten voor de kinderen plaatsvindt. Daarna vervolgt hij zijn weg via de Juliana van Stolbergstraat – Heuvel – Pieter Vreedeplein – Willem II straat – Willem II passage naar de Wagenmakerij.

Spoorzone

Na een mooie optocht door Tilburg komt Sinterklaas rond 14.00 uur aan bij de Wagenmakerij in de Spoorzone voor een echt groot sinterklaasfeest met Tilburgse kinderen en hun ouders en opa’s en oma’s. Daar zal de burgemeester Sinterklaas officieel welkom heten. Met muziek en dans door Sylcdance en de Musical groep, een optreden van spelertjes van Willem II, springkussens, belooft het weer een mooi spektakel te worden. De entree is uiteraard voor kinderen en ouders gratis. De Wagenmakerij is al vanaf 12.00 uur open. Er is daar voor minder valide bezoekers een plek gereserveerd bij het podium.

Drukte

Vanwege verwachte drukte bij de intocht wordt verzocht om met de fiets of het openbaar vervoer naar de intocht en Wagenmakerij te komen.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld