Nieuws

Sjef van der Klein sociaal werker van het jaar


FCB Sociaal Werk

TILBURG - Tilburger Sjef van der Klein is gekozen tot de landelijke Sociaal Werker van het Jaar 2018. Dat is woensdag 14 maart, op de Dag van de Sociaal Werker, bekendgemaakt. De pas 26-jarige sociaal werker, voor ContourdeTwern werkzaam in het Tilburgse stadsdeel Reeshof, nam het op tegen collega's uit Den Haag en Utrecht. Sjef is nu een jaar lang ambassadeur van het vak en de branche en wint enkele mooie prijzen, waaronder 1.000 euro om te besteden aan een project in de Reeshof.

Sjef is ontzettend trots op zijn winst. "Er komt nu van alles op me af maar ik doe het graag! Ik ben namelijk hartstikke trots op het vak en praat daar graag over. Het is zo mooi om met wijkbewoners en vrijwilligers samen te werken. Ik mag hen ondersteunen en zo ontstaan er projecten en activiteiten die de wijken en buurten sterker maken. Dat is toch fantastisch?!" Zijn uitverkiezing en de bijkomende aandacht wil Sjef gebruiken om nieuwe projecten op te zetten en aandacht te vragen voor de maatschappelijke opgaven en uitdagingen die hij in de Tilburgse wijken ziet.

Sjef was genomineerd door een vakjury die bestaat uit vertegenwoordigers van Sociaal Werk Nederland, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, BPSW, het Hbo-onderwijs en de vorige Sociaal Werker van het Jaar, Mariska Overgaag. Zij roemen Sjefs energie en zijn inzet voor onder meer ouderen. Ook enkele initiatieven die hij in de Reeshof opstartte, zoals een ontmoetingskamer voor mensen met geheugen-problemen, vielen in de smaak.

Afgelopen maand kon online op Sjef worden gestemd. Dit telde, samen met de stemmen van de bezoekers van de Dag van de Sociaal Werker, voor 50 procent mee. Ook de juryleden hadden een belangrijke vinger in de pap: zij bepaalden voor de overige 50 procent dat Sjef de Sociaal Werker van het Jaar 2018 is.

|Doorsturen