Nieuws

Smaakmakers van Hap Stap bekend


TILBURG - De zestien smaakmakers van het Tilburg Hap Stap Festival zijn bekend. Het evenement vindt plaats van 7 tot en met 10 juni in de Interpolistuin.

foodblogger Anne de Graaf

De 16 smaakmakers van het Tilburg Hap Stap Festival, 7 tot en met 10 juni in de Interpolistuin, zijn bekend! Anne de Graaf, beter bekend als Anne Travel Foodie, is een van de grootste food bloggers van Nederland. Ze is geboren en getogen in Tilburg en schrijft dan ook regelmatig blogs over de Tilburgse horeca of ze deelt prachtige foto’s van de gerechten die ze daar at op haar Instagram account. Ze is fervent bezoeker van Tilburg Hap Stap Festival en interviewt speciaal voor de Tilburgse Koerier alle deelnemers van Hap Stap 2019. Kijk voor meer info op https://www.annetravelfoodie.com/ en op http://www.hapstap.nl/.

1 Restaurant Te Koop in Tilburg: Wat is jullie favoriete ingrediënt dat je wel in elk gerecht zou kunnen/willen gebruiken en waarom?
Citrusfruit! Deze groep vruchten is multifunctioneel en een allemans vriend in de keukens. Bij onze oester die we op Hap Stap serveren zit een vinaigrette van yuzu. Yuzu is een Japans citrusfruit wat volgens Japanners een stofje in de hersenen doet aanmaken wat je happy doet voelen.

2 Café Bakker: hoe onderscheiden jullie je van een ‘gewoon’ café?
Café Bakker is een speciaalbier café 2.0, enkel en alleen maar Nederlandse bieren, hippe inrichting en leuk spontaan personeel mét bierkennis. Tel daar heerlijk barbites en de fantastische locatie midden op de drukke Korte Heuvel bij op en je hebt je nieuwe stamcafé te pakken.

3 Gember en Sereh: wat is het grootste misverstand dat Nederlanders hebben over de Indonesische keuken?
Dat het niet hetzelfde is als de Chinese keuken.

4 De Commanderie | Gasterij & Event catering: hoe onderscheiden jullie van andere feestgelegenheden?
Met onze gasterij met vijf verschillende zalen waar je onbezorgd kunt feesten, met heerlijk eten en drinken en een fantastische service verzorgd door ons hechte team. Maar ook met onze event catering tak waar we complete feesten bij onze gasten op locatie verzorgen. Ons doel is om overal verwachtingen van onze gasten te overtreffen!

5 Grand Café Puur: Als Grand Café in een hotel zullen jullie regelmatig buitenlandse gasten aan tafel hebben. Levert dat wel eens grappige situaties of misverstanden op?
Het is onwijs leuk om altijd gasten van over de hele wereld in je Grand Café te hebben. Door de cultuur verschillen per land heb je altijd genoeg om over te praten! Grappige momenten maken we genoeg mee, wanneer er een taalbarrière is zorgt dit vaak voor hilarische situaties. Het leukste vind ik denk ik nog wel wanneer gasten uit het buitenland tijdens een evenement bij ons in het hotel verblijven, denk hierbij aan carnaval of koningsdag. We proberen ze dan altijd enthousiast te maken om zeker even een kijkje op straat te nemen. Vaak komen ze uren later dan terug met de leukste verhalen!


6 Club Jolie: wat zijn de verschillen tussen Doncurado en Club Jolie?
Het grote verschil tussen Club Jolie Bar & Kitchen is, buiten de naam en het toffe nieuwe interieur, vooral dat we onze gasten nu meenemen op onze reis door de wereld in plaats van door Spanje! Keep it basic is ons motto. Maar wel verrassend en vooral smaakvol! Geen ingewikkelde menukaart, maar leuke gerechten met verassende smaken uit alle werelddelen. Waar we in uitblinken? In Kip en Krab! Oh en niet te vergeten het Streetfood of ‘eten van de straat’ zoals we het zelf noemen.


7 Miss Bien Chanternel: wat is jullie favoriete gerecht voor een avondje dansen?
Bij Miss Bien kun je terecht voor een heerlijke Mega Burger (220gr pure Clare Valley Beef) met daarop naast de crispy bacon, belegen kaas en gebakken uien en onze befaamde Jack Daniels Whisky Saus. Finger licking good, zoals wij altijd zeggen en...we weten zeker dat je er flink tegenaan kunt tijdens de dansavond!


8 Eethuis Twintig: jullie gerechten zijn vaak origineel en vernieuwend, hoe doen jullie inspiratie op?
Davy Stevens (chef-kok) haalt zijn inspiratie uit diverse kookboeken. Hij heeft een collectie thuis van ruim 150 boeken die geschreven zijn door Chef-koks over de gehele wereld. Hiernaast sparren wij vaak met ons team over nieuwe smaken en technieken. Wanneer wij de nieuwe kaart gaan schrijven spreken wij op een maandag af en ‘sluiten’ ons op bij Eethuis Twintig. Wij gaan dan brainstormen over smaken, bereidingen en technieken. Dit doen wij samen met de het gehele team van Eethuis Twintig.

9 Karakter: Karakter ligt aan de rand van het centrum dus wellicht zijn jullie nog niet bij iedereen bekend. Waarom zou men ook echt eens bij jullie moeten gaan eten?
Iedereen voelt zich welkom en thuis bij Karakter. Het is mogelijk om een lekker hapje te eten maar ook om uitgebreid te dineren met familie en vrienden. Deze combinatie maakt ons uniek en daardoor hangt er een gemoedelijke sfeer. Waar mensen voor terug komen? De unieke opmaak van de borden. Het is echt een plaatje wat onze koks op tafel zetten. Daarnaast Het ‘Samen Planken’ concept; met twee personen genieten van een heerlijke plank vol lekkers zowel tijdens de lunch als diner.

10 MEAT: hoe komen twee ver uit elkaar liggende zaken (Broodje Jantje en Auberge du Boneheur) samen in MEAT?
MEAT is een Cross-over van Tilburgs meest bekende Broodje (Broodje Jantje) en topproducten als truffel en (eenden)lever uit de keuken van La Nouvelle Bonheur. Begonnen als grap maar uitgegroeid tot een populair pop-up concept dat perfect aansluit bij het Hap Stap Festival.

11 De Kazerne: Hoe gaan jullie op Hap Stap de Tilburgers overtuigen vaker naar Oisterwijk te komen?
Proef onze gerechten op Hap Stap en overtuig jezelf!

12 De Carpacciobar. We kennen allemaal carpaccio van rundvlees. Wat zou volgens jullie de nieuwe klassieker moeten worden?
Klassiek blijft klassiek. 80-90% kiest nog steeds voor de rundercarpaccio. Ik heb natuurlijk wel een paar persoonlijke favoriete nieuwe combinaties. Zoals de auberginecarpaccio met raz el hanout/geitenkaas/gepofte paprika/munt en de sushicarpaccio met verse zalm/soja/wakamé/zoetzure komkommer.

13 Bojangles. Bij Bojangles denk ik echt aan ‘comfort food’. Wat is comfort food voor jullie en wat is jullie ultieme comfort food gerecht op Hap Stap?
Comfort food bestaat voor ons uit een eerlijk en heerlijk gerechtje. Niet te ingewikkeld maar wel erg lekker. Het past altijd bij een lekker biertje en geeft je een goed gevoel!! Op hap stap staat natuurlijk onze prijswinnende bitterbal; ambachtelijk bereid en de ultieme hap op dit festival.

14 De Postelse Hoeve: Hoe geven jullie je eigen twist aan de klassiekers die jullie serveren?
Dat wij met veel liefde en geduld onze gerechten willen presenteren, zoals de kalfssukade die toch een bereiding nodig heeft van ongeveer 5 uur (op lage temperatuur garen). Wat wij ook heel belangrijk vinden is het kindergerecht daarom hebben wij een goed gevulde emoji beker met poffertjes voor onze kleine gasten. Een goede indruk achterlaten met onze gerechten is een eerste vereiste.

15 Kok Verhoeven Brasserij: ik hoor nog regelmatig dat mensen geen vis denken te lusten of het zelf nooit klaarmaken of bestellen. Heb je tips voor ze?
Kies voor een goede kwaliteit vis en een niet te uitgesproken smaak. Bijvoorbeeld een stukje kabeljauw. Laat je goed voorlichten of lees je goed in over de bereiding. Op deze manier denk ik dat het zeker voor iedereen te proberen valt.

16 Cookaholics: wat zijn uitdagingen waar je tegenaan loopt bij het koken op evenementen? En eventuele creatieve oplossingen die jullie hebben?
Ondanks goede voorbereiding heb je op de dag van het evenement altijd nog wel uitdagingen waarbij stroomdistributie een vaak terugkomend probleem is. Bij kleinere evenementen komen de creatieve geesten van onze collega’s om de hoek kijken, zo hebben we een keer in een goederlift staan koken i.v.m. ruimte gebrek en hebben we letterlijk op een zinkend schip een 4 gangen diner gekookt voor 24 personen m.b.v. twee campingbranders.

 

Tekst: Anne Travel Foodie

|Doorsturen

Tilburg in Beeld