Nieuws

Speelnatuur van OERRR in Oisterwijk geopend

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

In het bos achter het Bezoekerscentrum in Oisterwijk is vandaag de Speelnatuur van OERRR geopend. Deze speelnatuur is voor alle kinderen toegankelijk. Een plek om heerlijk samen te spelen. Je loopt of rijdt er met je rolstoel via een spannend bospad naartoe en komt langs plekken waar je hutten bouwt, over boomstammen klautert en met water kan spelen.

Feestelijke opening
Vandaag, op zondag 9 april was de feestelijke opening van de toegankelijke Speelnatuur bij Bezoekerscentrum Oisterwijk. Lisa Wade, ambassadeur van OERRR en bekend van het Klokhuis, heeft de Speelnatuur geopend. Daarna konden alle kinderen de Speelnatuur zelf gaan ontdekken.

Spelenderwijs de natuur ontdekken
In de Speelnatuur van OERRR kunnen kinderen zich helemaal uitleven in de natuur. Geen strakke speeltoestellen, maar een plek in het bos waar kinderen kunnen uitwaaien, ontdekken en hun fantasie de vrije loop laten. Ze kunnen er hutten bouwen, ravotten en er is een waterloop waar kinderen water in kunnen pompen en spelen met zand en modder. Natuurmonumenten wil álle kinderen hiermee de ruimte geven om zelf spelenderwijs de natuur te ontdekken en creativiteit te ontwikkelen.

Goedtest door de Speeltuinbende
In maart kwamen maar liefst 40 kinderen namens de Speeltuinbende, een testteam van kinderen mét en zonder handicap, de Speelnatuur testen. Het waren kinderen van de Mytylschool uit Tilburg en basisschool De Kikkenduut uit Oisterwijk Die waren enthousiast, want ze raakten niet uitgekeken en uitgespeeld. Ondertussen keken ze samen met de boswachter heel kritisch mee of je in de Speelnatuur goed samen kan spelen, of het veilig is en of er nog aanpassingen nodig zijn. Dankzij deze kritische experts is de Speelnatuur van OERRR tiptop in orde.

Wat is OERRR?
OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar zelf de natuur laat ontdekken.

Natuur voor Iedereen
Het toegankelijk maken van de Speelnatuur in Oisterwijk is onderdeel van het project Natuur voor Iedereen. Dit project wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Met dit project maken organisaties de natuur toegankelijker voor mensen met een beperking. Dat is nodig, want voor ruim 4 miljoen Nederlanders is het bezoeken van natuurgebieden een lastige opgave. Zandpaden, klaphekjes of gebrekkige parkeerplaatsen vormen soms onneembare hindernissen. Natuurmonumenten gaat samen met haar projectpartners de komende drie jaar in 40 natuurgebieden aan de slag met aanpassingen, zodat iedereen van de natuur kan genieten.

Projectpartners
Binnen dit project werkt Natuurmonumenten samen met Revalidatiefonds, Fonds verstandelijk Gehandicapten, NSGK (Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind), de Speeltuinbende en Kenniscentrum Groen & Handicap aan de ambitie Natuur voor iedereen!

 

|Doorsturen

Jasmijn

2017-04-09 19:32:51

Het was erg gezellig bij de opening van het speelbos!