Tilburg in Bedrijf

Spoorpark zoekt steun bij ondernemers

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Welke ondernemers in de stad gaan -in navolging van het Lindeboom Genootschap- hun naam verbinden aan het Spoorpark, het grootste burgerinitiatief van Nederland?

De vrijwilligers en medewerkers van het Spoorpark draaien overuren richting de opening van het park in het weekend van 21, 22 en 23 juni. Dat betekent dat er ook nog heel veel zaken afgewerkt en ingevuld moeten worden om het park vanaf die datum ook echt te kunnen laten functioneren als het verrassende park waar de hele stad op zit te wachten.

De gemeenteraad stelde in april 2017 een bedrag van 5,3 miljoen beschikbaar om het park aan te leggen. Per vierkante meter is dat niet meer dan ieder ander park in de stad, maar met dit geld is veel meer gerealiseerd dan gemiddeld, dankzij de vrijwilligers die uitvoering hebben gegeven aan dit burgerinitiatief én dankzij een strenge en adequate budgetbewaking. Datzelfde geldt voor het bedrag dat jaarlijks beschikbaar komt voor beheer en onderhoud van het park. De helft van al het werk zal gedaan gaan worden voor vrijwilligers om geld beschikbaar te hebben voor het parkmanagement dat ervoor gaat zorgen dat de bezoekers kunnen genieten van een schoon en veilig park.

Wensenlijst

In het bedrag voor de aanleg van het park is destijds geen rekening gehouden met een aantal zaken die wel nodig zijn om het park straks goed te laten functioneren. Dat varieert van gereedschap en kleding (incl. wasmachine en droger) voor de vrijwilligers die het park gaan onderhouden tot een bakfiets, picknicktafels, Spoorpark merchandise, walkietalkies, een usb oplaadkast en EHBO-koffers.

Alle mensen achter het Spoorpark zouden het fantastisch vinden als dit burgerinitiatief gezelschap krijgt van ondernemersinitiatieven die het Spoorpark net dat extra zetje geven voor een optimale beleving van het park, waar heel Tilburg straks trots op zal zijn én van kan genieten.

De wensenlijst is gepubliceerd op de website van het park, www.spoorparktilburg.nl. Daar staat ook hoe ondernemers hun bijdrage aan het park kenbaar kunnen maken.

Uiteraard doet het park er ook iets voor terug: vermelding van de bedrijfsnaam op de website en uitnodiging voor een jaarlijkse sponsordag. Grote(re) sponsors krijgen een bijzondere vermelding bij de entree van het park.

|Doorsturen