Nieuws

SRNDPTY is Tilburgs bedrijf van de maand

Door Joost de Beer

TILBURG - SRNDPTY is door de gemeente Tilburg en Citymarketing Tilburg uitgeroepen tot 'Tilburgs bedrijf van de maand'. Deze bedrijven zijn ambassadeurs voor Tilburg als ondernemersstad.

SRNDPTY ontvangt de prijs vanwege haar samenwerkingen in de stad met ateliers, ontwerpers en studenten. Een mooie werkgever die de stad ook nog eens promoot, omdat alle foto's van de collecties in Tilburg worden gemaakt.

Wethouder Erik de Ridder reikte de prijs uit tijdens een bezoek aan SRNDPTY op woensdag 20 december. Erik de Ridder: "SRNDPTY is een voorbeeld voor andere bedrijven als het gaat om het terughalen van productie uit het buitenland. Door samenwerking met voornamelijk lokale ateliers bevordert en stimuleert SRNDPTY de kennis-, creatieve en ambachtseconomie in Tilburg. Met maandelijks nieuwe collecties en 200 verkooppunten is het een prachtig bedrijf waar we als stad echt trots op mogen zijn."

Verstandige fashion

Het label SRNDPTY wordt niet alleen online maar ook in ruim 200 winkels en retailformules verkocht aan consumenten. Na enkele kleine en niet voldoende kwalitatieve confectieproducties in Polen zijn Miriam Swaans en haar zus Jolanda samenwerkingen gestart met Nederlandse ateliers om een eigen lijn te produceren. Nu worden er collecties gemaakt die nagenoeg voor 100% in Nederlandse ateliers tot stand komen. Omdat ze meer controle hebben over het proces, lukt het zelfs om maandelijks een collectie uit te brengen.

Minder tussenkanalen

Miriam Swaans, een van de zussen die het label in 2008 oprichtten: "Het is onzin dat Nederland te duur is voor kledingproductie. Het uurloon mag hier dan hoger liggen, maar het risico op mislukking van producties is kleiner omdat er minder tussenkanalen zijn.' SRNDPTY schakelt diverse Nederlandse ateliers in voor kleding die aan meer dan tweehonderd verkooppunten wordt geleverd. Swaans merkt dat steeds meer modeproducenten bij deze bedrijven aankloppen: 'De ateliers herstellen ook de productiefouten uit lagelonenlanden en maken ontwerpen die vervolgens elders in de wereld in productie gaan."

Tilburg textielstad

Van het ontwerp tot de productie en van de verkoop tot de distributie, alles gebeurt vanuit Tilburg. Jolanda: "Dat geeft veel voordelen. We kunnen snel schakelen. Daarbij is Tilburg heel laagdrempelig. Mensen gunnen elkaar echt iets en zijn bereid hun netwerk met je te delen als dat jou verder helpt." Miriam: "Het snelle schakelen en warme contact past goed bij de stijl van SRNDPTY. Kleding maken is mensenwerk, we kiezen er bewust voor om het hier te doen."

Bewust groeien

Jolanda en Miriam groeien liever gecontroleerd en in kwaliteit, dan dat ze massaal gaan produceren. "Dat we uniek blijven in onze stijl en maandelijks een collectie aanbieden, dat is echt waar ons label voor staat. Die lijn zetten we door, onze focus ligt echt op SRNDPTY en het uitrollen van ons merk in Nederland", laat Jolanda zelfverzekerd weten. Een solide plan dat past bij Tilburg.

 Meer informatie over Bedrijf van de Maand en eerdere winnaars: www.makeitintilburg.nl/bedrijf-van-de-maand

 

|Doorsturen

Tilburg in Beeld