Nieuws

Stadsstrand naast Theaters Tilburg


TILBURG - Noem het Strand aan de Concertzaal, De Schouwbeach of Theaters aan zee, de kogel is door de kerk. Het Tilburgse stadsstrand komt dit jaar vast terug als pop-up versie op het voorplein van Theaters Tilburg.

Op maandag 8 juli gaat de hotspot 'Beachy' open en op vrijdag 12 juli is de officiële opening. Daar zag het eerst niet naar uit, maar Theaters Tilburg-directeur Rob van Steen wist een helpende hand uit te steken. Hij wil de foodtruck met strandzand, stoeltjes en palmbomen graag voor de deur van restaurant Lucebert hebben. Dat plan voert hij momenteel uit, samen met initiatiefnemer Tim Frenken. 'Ik las in de media dat het vastliep, terwijl het een leuk idee is', zegt Rob van Steen. D66-raadslid Bas Verberk -die de kwestie al eerder in de politiek aankaartte- bracht Van Steen vervolgens in contact met Frenken. Om zo Beachy naar de cityring te halen.

Van Steen lachend: 'We hebben toch al een golfbaan voor de deur, daar kan nog wel een strand bij.' Hij wil graag laten zien wat er allemaal met de ruimte mogelijk is. 'In de toekomst komt hier natuurlijk het stadsforum en ik droom al langer van zo'n belangrijke ontmoetingsplek. Ik probeer nu al de omgeving en bestuurders te laten zien wat er allemaal wel niet mogelijk is met dit gebied, deze kant van de stad. Zulke initiatieven, welke niemand verwacht voor een theater, maken de binnenstad nog levendiger, creatiever en wekken weer nieuwe ideeën en inzichten op.'

 

Een bezoeker van Theaters Tilburg, een dame op leeftijd, sprak hem afgelopen week aan, onwetende dat hij de directeur is en zei: 'Heeft u dat gehoord, van dat stadsstrand hier voor de deur. Dat kan toch niet voor een schouwburg!' 'Ja, ik heb het gehoord, maar dat past toch niet? Hoezo niet, komt u hier wel eens in de zomer dan?', vertelt hij lachend.

De inkt druipt nog van de plattegrond, een oude SRV-wagen wordt momenteel omgebouwd tot foodtruck, en de hoeveelheid kuub strandzand word berekend. Beachy moet een laagdrempelige ontmoetingsplek worden. Gewoon een beetje zonnen, barbecueën en voornamelijk verblijven. Het stadsstrand is tot het einde van de zomer iedere dag geopend bij goed weer. De sluiting is bij de opening van het theaterseizoen begin september. Er is dan een klein festival naast de cityring.

|Doorsturen