Nieuws

Start bouw panoramatoren in Spoorpark

Door Peter van Oirschot

spoorparktilburg.nl

TILBURG - Vandaag, donderdag 7 maart, wordt in het Spoorpark in Tilburg de eerste bouwhandeling verricht voor de Kempentoren, een twee maal zo hoge kopie van de Flaestoren in Esbeek. De panoramatoren wordt 36 meter hoog en moet in oktober van dit jaar klaar zijn.

De totale investering bedraagt circa 700 duizend euro, waarvoor door initiatiefnemer stichting De Torenbouwers bij de provincie Noord-Brabant en de Rabobank leningen zijn afgesloten. Tevens wordt samen met de Stichting Spoorpark gesproken met enkele lokale fondsen, zoals het Tilburgse Tivolifonds en het fonds Maatschappelijk Dividend van de Rabobank.

Stichting de Torenbouwers gaat de toren exploiteren. De inkomsten bestaan uit entreegeld en arrangementen. De entreeprijs bedraagt het eerste jaar 1,50 euro, die digitaal betaald kan worden bij het draaihek van de toren. In overleg met de Stichting Spoorpark is afgesproken dat bij tegenvallende bezoekersaantallen deze tot 2 euro verhoogd kan worden. Met de gemeente Tilburg en Citymarketing Tilburg zijn inmiddels afspraken gemaakt voor georganiseerde stadsbezoeken en tickets voor minder vermogende Tilburgers.

Met enkele kwartiermakers en Kempische outdoor-bedrijven denken de torenbouwers na over de realisatie en exploitatie van een tokkelbaan en een zogenaamde hangglide-faciliteit.

De stichting achter de toren heeft geen commercieel doel. Als de opbrengsten dit toelaten, organiseren zij vanuit de filosofie van 'social return' op en rond de Kempentoren speciale projecten en activiteiten.

|Doorsturen