Nieuws

Start campagne waterjeweettoch met opening watertappunten

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Tilburg krijgt de komende maanden 15 nieuwe, openbare watertappunten. Het eerste openbare tappunt is op dinsdag 10 april bij de Krajicek playground aan de Generaal Smutslaan geopend door Burgemeester Weterings en algemeen directeur van Brabant Water Guïljo van Nuland.

Toin Damen

Samen met de openingen van watertaps op drie basisscholen was dit de start van de campagne #waterjeweettoch. Deze watercampagne is opgezet door Jongeren Op Gezond Gewicht Tilburg in samenwerking met Brabant Water.

Feestelijke opening

Op dinsdag 10 april werd de eerste van de 15 openbare watertappunten feestelijk geopend. Aansluitend vond de opening van de Krajicek sportcontainer plaats door Wim de Jong van de Krajicek Foundation in samenwerking met Buurtsport en R-Newt. De hele middag waren er verschillende sportactiviteiten en werden bidons en fruit uitgedeeld.

Burgemeester Theo Weterings: "De gemeente Tilburg vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Water drinken draagt hieraan bij: het is gezond, goedkoop en met de plaatsing van de watertappunten makkelijk verkrijgbaar." Van Nuland: "Brabant Water vindt het belangrijk dat het kraanwater voor iedereen beschikbaar is, altijd en overal. Daarom werkt het drinkwaterbedrijf graag mee aan de totstandkoming van openbare drinkwater-tappunten in gemeenten. Inmiddels staan er meer dan 150 tappunten verspreid over de hele provincie." De gemeente Tilburg ondersteunt met het plaatsen van de Join the Pipe watertappunten tevens schoon drinkwaterprojecten in Afrika.

Juvat Westendorp

Bij basisscholen Meander, de Triangel en Don Sarto zijn maandagochtend drinkwatertappunten geopend. Acteur, danser en JOGG Ambassadeur Juvat Westendorp opende op feestelijke wijze de watertaps met de leerlingen van de school. Bij basisschool Don Sarto werd tevens het thema vignet voeding van Gezonde School onthuld. Eerder ontvingen ze ook al het thema vignet Sport en Bewegen.

#Waterjeweettoch

De Gemeente Tilburg zet door middel van Jongeren op Gezond Gewicht in op het bevorderen van een gezondere leefstijl. Met de campagne #waterjeweettoch wordt het drinken van water in plaats van zoete drankjes en sapjes gestimuleerd. Scholen, kinderdagverblijven en wijkcentra krijgen een waterpakket met allerlei hulpmiddelen om water drinken te bevorderen. Daarnaast worden er in de komende maanden meer watertaps geopend in Tilburg. Ook via activiteiten en evenementen in de stad wordt aandacht geschonken aan #waterjeweettoch.

|Doorsturen