Nieuws

Statiegeldacties voor kinderen in Indonesië

Door Petra Jansen

TILBURG - Enkele supermarkten in Tilburg doen mee met een statiegeldactie voor het goede doel: hulp aan gehandicapte- en weeskinderen in Indonesië.

De stichting Harapan, een kleinschalige vrijwilligersorganisatie, zet zich al vanaf 2001 in voor kansarmen in Indonesië met als thema: Ontwikkelingswerk aan de basis. De projecten, die altijd in samenwerking met ter plaatse actieve organisaties worden gesteund, bevinden zich op de eilanden Sumatra, Flores en West-Timor. In 2018 was Harapan ook actief voor de slachtoffers van de aardbeving op Lombok. De steun aan het revalidatiecentrum Harapan Jaya, het weeshuis Pius IX op Sumatra en het centrum Hidup Baru op West-Timor behoren ook in 2019 tot de speerpunten van Harapan. Op West-Timor gaat het vooral om kinderen met oogproblemen en verwaarloosde gehandicapten.

Deelnemende supermarkten

Een belangrijke bron van inkomsten om deze projecten te kunnen steunen zijn de statiegeldacties die in diverse supermarkten in de regio georganiseerd worden. Harapan is daarom blij met de medewerking van enkele supermarkten in Tilburg en omgeving. Op dit moment zijn dat Albert Heijn Heuneind in Berkel-Enschot, Albert Heijn Westermarkt en Jumbo Amer in Tilburg. Bezoekers kunnen daar tot 1 april het tegoed van hun statiegeld doneren voor gehandicapte- en weeskinderen in Indonesië. De opbrengst wordt bestemd voor genoemde speerpunten. Meer informatie op harapan.dse.nl en www.facebook.com/StichtingHarapan.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld