Nieuws

Stichting Op Groene Voet Tilburg wint klimaatwedstrijd

Door Petra Jansen

Bart van Hattem

TILBURG - Stichting Op Groene Voet Tilburg heeft met het idee van een Wonderlijke Watertuin de klimaatwedstrijd 'Hoos & Hitte contest' gewonnen.

De publieksprijs ging naar Green Spots Overloon met hun 'Water Experience Tour'. De Hoos & Hitte Contest, - een klimaatwedstrijd georganiseerd door Vitaal Leisure Landschap en de waterschappen Brabantse Delta en De Dommel - vestigt de aandacht op klimaatverandering en de kansen die dit met zich meebrengt voor o.a. ondernemers. Met hét idee om wateroverlast, hittestress of watertekort om te buigen in een concrete kans, maakten de vijf finalisten kans op € 5000,-, € 2500,- of € 1000,- om hun idee verder uit te werken.Elke deelnemer mocht tijdens de bijeenkomst een pitch houden.

Het idee van hoofdprijswinnaar Stichting Op Groene Voet Tilburg is het 'waterrijker' maken van de Tilburgse tuinen. Eerste stap is het inrichten van een en openbare 'water-wondertuin' ter inspiratie en motivatie voor burgers om zelf hun tuin klimaatadaptief te maken. Janneke de Vries van Stichting Op Groene Voet: "Onze ambities liggen hoog, maar met dit bedrag zijn we weer een stapje dichterbij onze droom gekomen. Minder tegels, meer groen en meer water in de (stads)tuinen!" Mario Jacobs, wethouder gemeente Tilburg en voorzitter van de jury: "Het sterke aan deze case vonden wij dat Stichting Op Groene Voet werkt met praktijkvoorbeelden. Zo zien mensen hoe hun tuin kan worden en raken geïnspireerd om ook hun eigen stek aan te pakken. Bovendien is het een haalbaar idee. Hoe meer van dit soort tuinen, hoe meer impact het heeft op de leefbaarheid in de stad."

|Doorsturen

Tilburg in Beeld