Nieuws

Stichting Wielewaal zoekt vrijwilligers

Door Petra Jansen

TILBURG - Stichting Wielewaal zoekt vrijwilligers die kinderthemaweken voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking willen ondersteunen.

Voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking is het niet altijd vanzelfsprekend om leuke dingen te kunnen doen in de vakantie. Voor hen organiseert Stichting Wielewaal tijdens de zomervakantie in regio Tilburg kinderthemaweken; een week vakantiedagopvang vol leuke activiteiten, waarbij elke week een eigen thema heeft. De kinderen en jongvolwassenen variëren in leeftijd van 4 tot 20 jaar. Alle kinderen doen er op hun eigen niveau aan de activiteiten mee.

Meer vrijwilligers

De behoefte aan de kinderthemaweken is groot, blijkt jaarlijks weer uit het aantal aangemelde kinderen. Maar er zijn steeds meer vrijwilligers nodig om aan deze toenemende vraag te kunnen voldoen. Stichting Wielewaal vraagt mensen in de regio Tilburg om zich aan te melden als vrijwilliger, om deze kleurrijke kinderthemaweken voor al deze kinderen mogelijk te maken. Samen met een groep vrijwilligers, onder leiding van een ervaren recreatieleider, ondernemen zij allerlei activiteiten binnen een leuk thema. De kinderen vermaken zich met knutselen, watergevechten, kleuren of schommelen; de ouders worden ontzorgd en kunnen even op adem komen.

Enthousiast

Als vrijwilliger ben je voor een midweek (zondagavond tot vrijdagavond) beschikbaar, in de periode tussen 22 juli en 24 augustus. Je begeleidt de kinderen bij de leuke activiteiten en helpt ze met eten, drinken en naar het toilet gaan. Ervaring in de zorg is niet nodig, wel ben je enthousiast en minimaal 17 jaar oud. Interesse? Neem contact op met Stichting Wielewaal. Bekijk de website www.wielewaal.n/vrijwilligers, stuur een mail naar communicatie@wielewaal.nl of bel 088 122 44 00.

|Doorsturen