Nieuws

'Technologie en dementie'


TILBURG - Op dinsdag 11 juni staat Alzheimer Café Tilburg in het teken van het thema 'Technologie en dementie'. Gastspreker Corrie Aarts geeft dan uitleg over de Technokoffer.

Corrie Aarts is werkzaam bij de Wever. In samenwerking met de Brabantse Proeftuin Dementie gaat zij met de technokoffer op pad om mantelzorgers en professionals in contact te brengen met technologische hulpmiddelen. De koffer zit vol met voorbeelden van producten die nuttig zijn voor mensen met dementie: een lichtsnoer voor veiligheid, verzwaard deken voor comfort (die kan helpen bij slaapproblemen en motorische- en psychische onrust), een medicatiedispenser die ondersteunt bij het innemen van medicatie, gps-apparatuur, leefstijlmonitoring Sensara, sociale domotica en robotica Tessa, die structuur kan bieden in het dagelijkse leven van mensen met geheugenproblemen. Deze hulpmiddelen worden uitgelegd en gedemonstreerd.

De bijeenkomst vindt plaats in de aula van appartementencomplex President Mandelahof, Korvelplein 60 in Tilburg. Het programma duurt van 20.00 tot 21.30 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. Voor nadere informatie kunt u bellen naar 013-4678022, mailen naar riafeiter@home.nl of mbrabant@alzheimer-nederland.nl. De geheugenwinkel is geopend van 19.30 tot 20.00 uur en in de pauze van 20.30 tot 21.00 uur.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld