Nieuws

Textielkunstwerk Magda Sayeg naar Mundial

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Speciaal voor de dertigste editie van Festival Mundial verhuist de enorme textielinstallatie van de bekende Amerikaanse kunstenares Magda Sayeg van het Rokin in Amsterdam naar de spoorbrug over de Willem II-passage in Tilburg. Hiermee geeft Mundial de stad wat extra kleur in de aanloop naar het festival.

Kunstenares Magda Sayeg had er een flinke dobber aan: ze breide alle sjaals zelf van duurzame wol. Zo'n 11 jaar geleden startte Sayeg het wildbreien. Over de hele wereld pakten mensen bomen, auto's en zelfs hele gebouwen in met wol. Met haar installaties hoopt ze de wereld een stukje warmer, zachter en kleurrijker te maken.

Vrijdag 2 juni werden de honderden sjaals (in alle kleuren van de regenboog) aan de spoorbrug geknoopt. Het reusachtige kunstwerk blijft zeker tot na het festival hangen. Festival Mundial heeft de installatie gedoneerd gekregen van Fashion for Good. Tilburg is als textielstad de perfecte locatie voor dit kunstwerk. Het sluit bovendien naadloos aan bij het net zo kleurrijke Festival Mundial.

Festival Mundial is op 24 en 25 juni in de Spoorzone in Tilburg. Tickets via festivalmundial.nl/tickets

|Doorsturen