Nieuws

Themabijeenkomst Uitvaart & Erfrecht

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Voor veel mensen is de dood en alles wat daar bij komt kijken een taboe. En komt het ter sprake, dan wordt er gauw een houten voorwerp gezocht om het 'af te kloppen'.

'Jammer en niet zo verstandig' vinden notaris Jeroen Beijsens van Daamen de Kort van Tuijl Notarissen en Eelco Verheijke, uitvaartverzorger bij coöperatie DELA. 'Er zijn een heleboel zaken die mensen zelf al kunnen regelen, en die het de nabestaanden een stuk gemakkelijker kunnen maken. Daarbij gaat het niet alleen om de keuze voor begraven of cremeren, welke kist of welke muziek u kiest, maar ook om zaken als een testament, het benoemen van een executeur, het opnemen van een uitsluitingsclausule en het besparen van erfbelasting.'

Om deze zaken bespreekbaar te maken houden Jeroen en Eelco op donderdag 14 september om 20.00 uur een themabijeenkomst, waarbij iedereen welkom is. 'Het geeft rust te weten dat alles goed geregeld is. Of u ontdekt juist dat er nog wat geregeld moet worden,' vertelt Eelco.

Jeroen vult aan: 'Mensen denken al snel dat alles wel geregeld is. Dan hebben ze een aantal polissen, die nog in guldens uitbetaald worden maar het kan zijn dat dit bedrag niet meer toereikend is voor de uitvaartwensen. En een testament van een aantal jaren geleden sluit misschien helemaal niet meer aan bij de huidige situatie. Ik geef de aanwezigen gelegenheid vragen te stellen en ik waarschuw altijd wel dat je eigenlijk niets voor vanzelfsprekend moet aannemen. Een uitvaart en ook erfrecht veranderen door de tijd heen.' Eelco: 'Ik kan me alleen maar aansluiten bij de woorden van Jeroen; er verandert veel en het is goed om erover geïnformeerd te worden voordat je er mee te maken krijgt.'

 

De bijeenkomst vindt plaats in het Peerke Donders Paviljoen, Peerke Donderspark 3 in Tilburg. U dient zich voor 9 september aan te melden via mvanderweiden@dela.org of tel. 06-53545514. Deelname is gratis. Lukt het u niet om bij de themabijeenkomst aanwezig te zijn? Maar heeft u wel vragen over bijvoorbeeld erven, schenken of uw testament? Belt u dan met de consulenten van DELA via 040-2199100 (voor leden van DELA) of met Daamen de Kort van Tuijl Notarissen via 013-5494949.

|Doorsturen