Nieuws

Tijdcapsule de grond in bij basisschool Helen Parkhurst


Katie krijgt bij het begraven van de tijdcapsule hulp van de burgemeester. Foto Joep de Beer

TILBURG - Op woensdag 31 mei was er een feestelijke bijeenkomst op het schoolplein van basisschool Helen Parkhurst aan de Gramsbergenlaan 4, omdat er een tijdcapsule de grond inging.

In april vond leerlinge Katie een Zilveren Sticker voor het Stickerboek Koningsdag 2017. Daarmee won zij deze ludieke prijs: het begraven van een tijdcapsule op het schoolplein. De hele klas van Katie was daarbij aanwezig, evenals burgemeester Peter Noordanus.

Stadsmuseum Tilburg initieerde het Stickerboek Koningsdag 2017 'Op zoek naar de Wortels van Oranje', een activiteit voor de jeugd in aanloop naar Koningsdag 2017. Duizenden kinderen in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout verzamelden plakplaatjes om hun stickerboek vol te krijgen. Tussen de vele plaatjes zaten Gouden en Zilveren Stickers. De vinders van deze speciale exemplaren wonnen daarmee een prijs voor hun hele klas. Katie uit klas 5B van basisschool Helen Parkhurst in de Reeshof in Tilburg vond de Zilveren Sticker waarmee ze een tijdcapsule kon begraven op het schoolplein. Het idee is dat de capsule weer opgegraven wordt op 7 december 2053 als prinses Amalia 50 wordt. Als zij óók haar vijftigste verjaardag in Tilburg viert (stel dat....!) kan ze samen met de leerlingen van nu de tijdcapsule opdiepen uit de grond en de inhoud ervan bekijken.

In de tijdcapsule zit in elk geval het Stickerboek Koningsdag 2017 'Op zoek naar de Wortels van Oranje' met de twintig stickers. De klas van Katie heeft naar eigen inzicht de inhoud aangevuld. Wat die inhoud is, wordt mogelijk pas in 2053 bekend, als Amalia haar vijftigste verjaardag viert. De plek waar de capsule de grond in gaat, zal gemarkeerd worden.

Meer informatie over het stickerboek: www.stickerboekkoningsdag.nl

|Doorsturen