Nieuws

Tilburg 75 jaar vrij, oorlogsgraven in het licht

Door Petra Jansen

TILBURG - Op dinsdag 24 december, kerstavond branden op zo’n 400 plekken in Nederland, waaronder Tilburg, lichtjes op oorlogsgraven.

In jaar waarin Nederland 75 jaar vrij is, is er ook aandacht voor de slachtoffers van de oorlog. Ook in Tilburg worden door het Oranjecomité Tilburg en de Bond van Wapenbroeders lichtjes op alle door de Oorlogsgravenstichting erkende oorlogsgraven geplaatst.

Burgemeester

Burgemeester Weterings plaatst op 24 december om 16.30 uur samen met het Oranjecomité Tilburg lichtjes op de oorlogsgraven van begraafplaats Hasselt aan de Lambert de Wijsstraat. Op hetzelfde moment zal de Bond van Wapenbroeders op het Ereveld van begraafplaats Gilzerbaan ook lichtjes ontsteken. Eerder op de middag wordt ervoor gezorgd dat op alle erkende oorlogsgraven in Tilburg een lichtje komt te staan om de slachtoffers te herdenken. Inwoners van Tilburg zijn van harte welkom om ook een eigen lichtje op een van de oorlogsgraven te komen plaatsen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het gehele programma rondom Tilburg 75 jaar vrij op www.wijherdenkenenvieren.nl en de Facebookpagina @Tilburg75jaarvrij.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld