Nieuws

Vertrouwde kwaliteit in een nieuw jasje

Tilburg Culinair strijkt neer op Louis Bouwmeesterplein

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Tijdens het laatste weekend van september presenteren de beste restaurants uit Tilburg en omgeving zich traditiegetrouw aan het Tilburgse publiek.

Dit jaar is dat niet anders. Toch is de opzet van het culinaire festival dit jaar op een aantal essentiële punten gewijzigd. De belangrijkste verandering: een nieuwe locatie.

'Dare to be different' is het thema van Tilburg Culinair dit jaar. Die slogan is niet alleen van toepassing op de deelnemende restaurants en de verrassende gerechten die zij serveren tijdens het festival, maar zeker ook op de organisatie zelf. Het evenement vindt dit jaar namelijk voor het eerst plaats op het Louis Bouwmeesterplein, gelegen pal achter de schouwburg in het centrum van de stad. Het Louis Bouwmeesterplein is ruim anderhalf keer zo groot als het Willemsplein, waar het festival de afgelopen jaren werd gehouden. Dankzij de ruimere opzet kunnen de deelnemende restaurants zich nog beter presenteren aan het grote publiek. Midden op het plein verrijzen twee bars, daar tussenin wordt een podium geplaatst voor de optredende artiesten. De tenten van de deelnemende restaurants worden hier omheen geplaatst.

Houtloods
Onder de deelnemende restaurants zijn veel bekende namen, die al vele jaren deelnemen aan Tilburg Culinair. Denk daarbij aan Auberge du Bonheur, Kok Verhoeven en de Postelse Hoeve. Maar er zijn ook nieuwe deelnemers. Zo neemt restaurant De Houtloods dit jaar voor het eerst deel aan het evenement.
Ook de gerechten zullen er dit jaar iets anders uitzien. De restaurants zetten dit jaar minder gerechten op de kaart. Daar staat tegenover dat de deelnemers het culinaire niveau van deze gerechten naar een nóg hoger plan tillen. Door het aantal gerechten per restaurant te verminderen, verwacht de organisatie dat de bezoekers niet bij één restaurant blijven hangen, maar rond gaan lopen.
Zo krijgen bezoekers een optimale indruk van alle deelnemende toprestaurants. Bovendien zijn de porties groter dan andere jaren zodat het voor de bezoekers nóg aantrekkelijker wordt om Tilburg Culinair te bezoeken voor een complete avond uit: eten, drinken en daarna nog even nagenieten van de diverse optredens.

Troskes
Overigens verandert niet alles tijdens Tilburg Culinair. Zo wordt ook dit jaar de Patrick Verbuntprijs uitgereikt, is er weer alle ruimte voor het sociale initiatief Eet met je Hart en staat er op zondag natuurlijk een kindertent op het festivalterrein. Zelfs de prijzen zijn niet veranderd. De muntjes — Troskes - van vorig jaar zijn ook dit jaar nog geldig. Troskes zijn tijdens het event te koop aan de kassa. Troskes kosten net als vorig jaar 2,60 euro per stuk.
Tilburg Culinair gaat donderdag 21 september van start met de traditionele sponsoravond. Vrijdagmiddag is er een bedrijvenmiddag, vanaf 19.30 uur gaat het plein open voor het grote publiek. Ook op zaterdag en zondag is iedereen de hele middag en avond van harte welkom.
Kijk voor meer informatie op website www.tilburgculinair.nl

 

|Doorsturen