Nieuws

Tilburg Hap Stap Festival zet zich in voor Sterk Huis

Door Peter van Oirschot

TILBURG - In het Pinksterweekend vindt het Tilburg Hap Stap Festival plaats in de Interpolistuin. Tijdens het festival, dat dit jaar haar 23e editie beleeft, presenteren 16 lokale restaurants zich met allerlei kleine gerechten aan bezoekers.

Daarnaast is er een uitgebreid entertainment programma waarbij de maandagmiddag in het teken staat van de jongste HapStappers. Het festival, 'waar je thuis bent als je uitgaat', heeft dit jaar een extra bijzonder tintje door een samenwerking met Sterk Huis.

Sterk Huis, het voormalige Kompaan en De Bocht, biedt hulpverlening bij opvoedingsvragen, problemen in de ontwikkeling van jeugd en geweld in de huiselijke sfeer. Tijdens het festival wordt met nadruk aandacht gevraagd voor het onderwerp pleegzorg. In de regio Midden-Brabant wachten momenteel 20 kinderen op een thuis voor korte of langere tijd, omdat zij om uiteenlopende redenen niet volledig bij hun eigen ouders thuis kunnen wonen. Sterk Huis is daarom continue op zoek naar nieuwe pleegouders. Frans-Jan Bertens, voorzitter van het bestuur van het festival: "Als organisatie kijken we erg uit naar de samenwerking met Sterk Huis, die dit jaar voor het eerst op ons festivalterrein aanwezig zijn. We hopen dat onze bezoekers zich bewust worden van het feit dat enorm veel kinderen op een wachtlijst staan om liefdevol opgenomen te worden in een pleeggezin."

Sterre Kindermiddag

Op Tweede Pinksterdag verzorgt Sterre Kinderopvang het programma voor de kleinsten op Hap Stap. Er kan geknutseld worden, kinderen kunnen zich laten schminken en er zijn allerlei muzikale en theatrale acts speciaal voor de jongste HapStappers. Door deel te nemen aan de verschillende activiteiten, verzamelen kinderen stempels op een stempelkaart. Bij een volle kaart krijgen ze een prijs.

|Doorsturen