Nieuws

Tilburg Trofee voor Frans Kense

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Tilburger Frans Kense heeft op donderdag 10 augustus de Tilburg Trofee ontvangen voor zijn vele belangeloze bijdragen voor het behoud van het Tilburgs erfgoed. Locoburgemeester Berend de Vries overhandigde de Tilburg Trofee aan de ernstig zieke Frans in het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg, waar de heer Kense momenteel is opgenomen.

Al snel nadat hij in 1997 in Tilburg kwam wonen, stortte Frans Kense (77) zich op de historie van de stad. Kenmerkend voor hem is dat hij al zijn historische kennis graag deelt met anderen. Hij schreef diverse boeken. Zijn eerste boek ging over de straat waar hij woont 'Antoniusstraat, een tijd lang', dat hij schreef in 2003. Andere boeken van zijn hand: 'Tilburg Wolstad, herinneringen aan een glorietijd', het 'Groot Tilburgs Quizboek' en 'Verkeer en Vervoer in Brabant 1914-1940'. Hij schreef enkele honderden artikelen over de geschiedenis van Tilburg voor de website www.geheugenvantilburg.nl en was verantwoordelijk voor talloze publicaties in diverse bladen. Ook was hij

veertien jaar lang vrijwilliger bij Heemkundekring Tilborch, waar hij de redactie voerde van het maandelijkse mededelingenblad. Daarnaast was hij jarenlang vrijwilliger bij de Werkgroep Open Monumentendag Tilburg, het Stadsmuseum Tilburg en het Brabants Historisch Informatie Centrum. Frans was de grondlegger van de website 'www.deautovanmijnopa.nl', waarin gedetailleerde informatie is te vinden over alle auto's in Brabant tussen 1906 en 1951.

|Doorsturen