Nieuws

Tilburg University op Festival Mundial

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Tilburg University is weer met laagdrempelige minicolleges en experimenten aanwezig op Festival Mundial, dat dit jaar op 24 en 25 juni plaatsvindt in de Tilburgse Spoorzone. Het doel is om wetenschap te verbinden met de stad.

Onderzoeker Karin Thomas van de economische faculteit zal met een insectenbar ingaan op het wereldvoedselprobleem en hoe de consumptie van insecten de stijgende vraag naar eiwitrijk voedsel kan dekken.

De sociaal-psychologen Fieke Wagemans en Willem Sleegers zullen met zogenaamde eye-tracking software demonstreren of jouw mening of moreel oordeel verband houdt met de emotie walging. Bezoekers kunnen dit experiment zelf ondergaan. Bij eye-tracking worden je oogbewegingen gevolgd en geanalyseerd tijdens het kijken naar bijvoorbeeld beelden op een computerscherm.

De deelname van Tilburgse wetenschappers vormt tevens een opwarmertje voor de Night University op de campus van Tilburg University op 16 november, wanneer de universiteit haar deuren opent en wetenschap zichtbaar maakt voor een breed publiek.

|Doorsturen