Nieuws

Tilburg University wederom in top-3 Elsevier ranking

Door Peter van Oirschot

TILBURG - In de onlangs verschenen Elsevier Beste Studies ranking van beste Nederlandse universiteiten staat Tilburg University net als vorig jaar op de derde plaats van de dertien Nederlandse universiteiten (op basis van tevredenheid van bachelor studenten).

In 2015 was dit nog een vijfde plaats. Zes bachelors en zeven masterstudies werden door studenten beoordeeld als de beste in hun soort.

In de Elsevier Beste Studies 2017 vergelijkt weekblad Elsevier een groot aantal opleidingen in het hoger onderwijs met elkaar. Het onderzoek baseert zich op de studentenoordelen uit de Nationale Student Enquête 2017, aangevuld met praktische informatie over onder meer het bindend studieadvies, studentenpopulatie, studierendement en de mogelijkheden voor studie in het buitenland.

De zes bachelors met een nummer 1 positie zijn Communicatie- en Informatiewetenschappen, Economics, Fiscale Economie, International Business Administration, Psychologie en Online Culture. Nummer 1 posities zijn er ook voor de masters Strategic Management, Fiscale Economie, Marketing Management, International and European Law, International Management, International Business Law en filosofie. Tilburg University komt volgens studenten op de tweede plek van beste specialistische universiteiten en dus op de derde plaats van alle universiteiten.

Rector Magnificus Emile Aarts: "Tilburg University handhaaft zich al jaren uitstekend in de top van beste universiteiten. We zijn voortdurend in gesprek met onze wetenschappers en studenten om het onderwijs aan te scherpen en daarvan zien we de resultaten.

|Doorsturen