Nieuws

Tilburg verwelkomt binnenkort nieuwe studenten

Door Peter van Oirschot

tsr-vidar.nl

TILBURG - Top Week is dé introductieweek voor nieuwe Tilburgse studenten. De TOP Week is dit jaar van maandag 21 tot en met vrijdag 25 augustus.

TOP Week wordt georganiseerd door en voor studenten. De nieuwe studenten maken tijdens TOP Week kennis met alle aspecten van het studentenleven in Tilburg. TOP Week is het begin van het studentenleven in Tilburg.

TOP Week is 36 jaar geleden opgezet door een groep enthousiastelingen, met als doel nieuwe studenten van Tilburg University te introduceren bij alles wat Tilburg te bieden heeft. Wat als klein initiatief begon, is uitgegroeid tot één van de grootste terugkerende evenementen in Tilburg. Elk jaar wordt Tilburg op zijn kop gezet door ruim 3.000 studenten, die actief deelnemen aan TOP Week.

TOP Week vindt elk jaar plaats in de week voordat het nieuwe collegejaar begint. Tijdens TOP Week wordt de nieuwe student ingedeeld in een groep van ongeveer 15 studenten van hun eigen studie. Onder begeleiding van twee ouderejaars studenten maken zij kennis met alle aspecten van het Tilburgse studentenleven.

Zo is er een Recharge Lunch op groene campus van Tilburg University, Discovery Playground in het Leijpark en een TOP Cantus in de Wagenmakerij. Dinsdag tot en met vrijdag is er een namiddagprogramma, waarbij de nieuwe studenten gaan eten bij de verschillende studentenverenigingen. Tijdens TOP Week komen zij erachter dat er verschillende manieren zijn om een actief studentenleven in Tilburg op te bouwen. Alle verenigingen laten zichzelf zien tijdens TOP Week. Het is vervolgens aan de 'nieuwelingen' hoe actief zij na de TOP Week willen worden bij een vereniging.

 

Kijk voor het programma van de TOP Week 2017 op www.top-week.nl

|Doorsturen