Nieuws

Tilburger draagt getatoeëerde Hasseltse kapel op zijn hart

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Tilburger Gert-Jan van Beers gaat met een niet alledaags souvenir van de Hasseltse kapel door het leven. Vier jaar geleden liet hij ter hoogte van zijn hart een afbeelding van de Hasseltse kapel tatoeëren.

PAUL SPAPENS

Links en rechts van het getatoeëerde Tilburgse monument staan portretten van zijn ouders Gerrit en Lies Van Beers-Villevoye. "Voor mij is dit een mooie herinnering aan mijn ouders", motiveert de in 1969 geboren Gert-Jan van Beers. Dat hij zijn ouders samen met de Hasseltse kapel op zijn borst liet vereeuwigen heeft alles te maken met het feit dat veel plezierige herinneringen aan hen, maar ook aan zijn grootouders zijn gekoppeld aan de Hasseltse kapel. Het gezin van zijn moeder en ook zijn grootvader Harry Villevoye woonden aan het Hasseltplein op huisnummer 13. "Daar kwam ik veel en dan gingen we naar de Hasseltse kapel", aldus Gert-Jan van Beers.

Er zijn nog steeds op zijn minst drie momenten in het jaar waarop de Tilburger de Hasseltse kapel bezoekt. Als medewerker van de Diamantgroep is hij betrokken bij het onderhoud twee maal per jaar van het plantsoen rond het voor Tilburg zo belangrijke monument. De kapel herinnert aan de in Tilburg zeer sterke volkscultuur rond Maria en het is tevens het oudste monument van de stad Tilburg. Elke meimaand komt Gert-Jan van Beers naar de Hasseltse kapel om voor zijn ouders en grootouders kaarsjes op te steken.

Vier jaar geleden overleed zijn moeder. Toen liet hij de tatoeage van de Hasseltse kapel op zijn borst ter hoogte van zijn hart plaatsen door Lilien Dekkers van de Ink and Art Company. Het kunstwerk kostte de tatoeëerder twaalf uur werk. Gert-Jan van Beers moest er drie keer voor terugkomen. Hij zegt erg blij te zijn met de tatoeage omdat die hem altijd herinnert aan zijn geliefde ouders en zijn geliefde Hasseltse kapel. Wat hem ook deugd doet is dat mensen die hij de tatoeage laat zien heel positief reageren op het emotionele souvenir.

|Doorsturen