Nieuws

Tilburgse Angelo krijgt zijn droomdag van Dream4Kids

Door Petra Jansen

TILBURG - De Tilburgse Angelo mocht onlangs een dagje militair spelen, een cadeautje van Dream4Kids.

Stichting Dream4Kids organiseert unieke droomdagen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, die een ernstig traumatische ervaring hebben gehad; denk aan een rouwtrauma, mishandeling of seksueel misbruik. Als onderdeel van hun behandeltraject vervult Dream4Kids hun mooiste dromen.

Triggerhappy

Zo ook Angelo. Net als de andere droomkinderen waar Dream4Kids zich voor inzet, heeft Angelo al veel meegemaakt in zijn korte leventje. Zijn droom was om militair te zijn. Dus haalden de vrijwilligers van Dream4Kids hem geheel in stijl op; met een Dodge RAM. Zo begon de reis naar Kazerne Oirschot. Daar wordt Angelo enthousiast ontvangen door de militairen. Hij mag meteen meerijden in een pantservoertuig en vervolgens leert hij met drie verschillende geweren schieten. "Supergaaf!", roept Angelo enthousiast. Raken is moeilijk, maar de kogels vliegen ons om de oren! 'Triggerhappy' is al snel zijn bijnaam. Na deze knallende activiteit is het tijd voor de fysieke test: de stormbaan. Hier gaat Angelo vol enthousiasme overheen. Na deze activiteiten heeft Angelo zich bewezen als militair en krijgt hij als waardering een echte oorkonde.

Perfecte droomdag

Als afsluitende activiteit gaat Angelo gezellig met zijn vrienden lasergamen en kinder-paintballen. Ook hier vliegen de 'kogels' weer in het rond. Uitgeput maar voldaan ploft Angelo bij het restaurant neer, waar hij lekker mag barbecueën. “Dit was echt een perfecte droomdag", aldus Angelo zelf.

 

|Doorsturen