Nieuws

Tilburgse Taolklas in de LocHal

Door Petra Jansen

TILBURG - Wegens enorme belangstelling start de Stichting Tilburgse Taol in april 2019 wederom met een cursus om het schrijven van de Tilburgse Taol onder de knie te krijgen.

De doelstelling van de cursus is vooral het leren spellen en schrijven, volgens de spellingsmethode ‘Sterenborg’. De acht cursusavonden zijn taallessen met de nadruk op de spelling. Tijdens de cursus gaan de deelnemers aan de slag met de klanken, met de Tilburgse spellingsregels en met de oorsprong van typisch Tilburgse uitdrukkingen. Serieus, maar ook met de nodige humor. De cursus (met daarnaast oefeningen voor thuis) wordt afgesloten met een examen tijdens Et Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol.

Locatie en data

De acht bijeenkomsten vinden plaats op maandagavond: 8 april, 6 mei, 20 mei, 3 juni, 17 juni, 9 september, 23 september en 7 oktober. Docente is Nicole de Jong. De cursus wordt gegeven in de LocHal, burgemeester Brokxlaan 1000 in Tilburg. De lestijden zijn van 19.30 tot 21.00 uur. De kosten bedragen € 75,- p.p. Het examen vindt plaats tijdens ‘De Taolbèttel’ in november 2019. Eventuele aanschaf van het woordenboek ‘Goedgetòld’ is op eigen kosten. Een kopie-versie behoort tot het cursusmateriaal en wordt tijdens de eerste les uitgereikt. Deelnemen aan de taolklas? Ga naar de website van Stichting Tilburgse Taol (www.tilburgsetaol.nl) of stuur een mail aan Theo van Iersel (secretaris@tilburgsetaol.nl). Uiterste aanmelddatum is vrijdag 15 maart.

|Doorsturen