Nieuws

Tilburgse Taolklas weer van start

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Wegens enorme belangstelling start De Stichting Tilburgse Taol in april 2018 met een cursus om het schrijven van de Tilburgse Taol onder de knie te krijgen.

Door: Lisa Philipsen

Tegenwoordig is het helemaal hip om in het Tilburgs te communiceren. Het schrijven is alleen verre van gemakkelijk. Daarom zijn er vanaf 9 april taalcursussen voor het leren van de Taol. Tijdens de cursus wordt er gewerkt aan de klanken, met de Tilburgse spellingsregels en met de oorsprong van typisch Tilburgse uitdrukkingen. Serieus, maar ook met de nodige humor.

Spellen

De doelstelling van de cursus is vooral het goed leren spellen en schrijven, volgens de spellingsmethode 'Sterenborg'. De acht cursusavonden zijn taallessen met de nadruk op de spelling. De cursus (met daarnaast oefeningen voor thuis) wordt afgesloten met een examen op zaterdagavond 3 november a.s. tijdens de 25e editie van Et Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol.

Data

De acht bijeenkomsten vinden plaats op maandagavond:

9 april, 16 april, 14 mei, 28 mei, 11 juni, 3 september, 17 september en 1 oktober. Docente is Nicole de Jong.

Locatie: Montessoribasisschool De Elzen, Elzenstraat 14 A in Tilburg.

De lestijden zijn van 19.30 tot 21.00 uur. De kosten bedragen € 75,- p.p.

Het examen vindt plaats tijdens 'De Taolbèttel' op zaterdag 3 november 2018. Eventuele aanschaf van het woordenboek 'Goedgetòld' is op eigen kosten.

Nicole de Jong richtte zeven jaar geleden het Tilburgs Taolbuuroo op, is bestuurslid van de Stichting Tilburgse Taol, schrijft columns in het Tilburgs, geeft taoladviezen en is sinds vier jaar juryvoorzitter van Et Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol.

Deelnemen aan de taolklas? Ga naar de website van Stichting Tilburgse Taol (www.tilburgsetaol.nl) of stuur een mail aan Theo van Iersel (secretaris@tilburgsetaol.nl).

Uiterste aanmelddatum is vrijdag 23 maart a.s.

|Doorsturen