Nieuws

Toekomstig Techniek Talent

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

Vijfde editie event: Toekomstig Techniek Talent in Koepelhal en Wagenmakerij

Op woensdag 10 oktober bezoeken 2300 middelbare scholieren uit Tilburg en omgeving, het techniekevent: Toekomstig Techniek Talent (TTT) in de Spoorzone. (09.00-16.15 uur)
In de Koepelhal en Wagenmakerij krijgen zij de gelegenheid op een leuke manier kennis te maken met zo’n 50 bedrijven en onderwijsinstellingen uit de wereld van de techniek. De organisatie van deze dag is wederom in handen van het Platform Promotie Techniek Midden-Brabant, dat zich al jaren inzet voor de promotie van techniekonderwijs ten behoeve van de grote vraag op de arbeidsmarkt. Alleen al in Midden-Brabant zijn er de komende jaren 35.000 banen in de technische sectoren; 16% van de totale werkgelegenheid.

Alles is in het werk gesteld de middelbare scholieren (2e en 3e jaars vmbo-T, HAVO en VWO) een prikkelend, spannend en zinvol bezoek te bieden. De scholieren staan aan de vooravond van hun profielkeuze en TTT is erop gericht hen te enthousiasmeren en interesseren voor Wetenschap en Techniek.

De deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen (ROC, Avans, Fontys) zijn verdeeld over 11 pleinen: Transport en Logistiek, Automotive, Proces Techniek, Metaal, Bouw, Luchtvaart, Installatie en Elektrotechniek, Mechatronica, Zorg, Creatief. De scholieren komen steeds in groepen van ongeveer 500 tegelijk en beginnen allemaal op verschillende pleinen om zodoende iedereen de ruimte te geven zich te kunnen verwonderen en vragen te stellen. Iedere schoolklas heeft anderhalf uur om samen met de docent gratis de markt te bezoeken. Tot de deelnemende bedrijven behoren dit jaar: Bosch, ArtGroup, Fuji, IFF, Van de Bersselaar, Hoppenbrouwers, Coca Cola, Defensie, BMW Renova, Ardagh Glass, ETZ: Elisabeth-Tweestedenziekenhuis.

|Doorsturen